Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Filler Migratie Wat U Moet Weten voor een Veilige Cosmetische Ervaring

Filler Migratie: Wat U Moet Weten voor een Veilige Cosmetische Ervaring

01-09-2023
Filler Migratie: Wat U Moet Weten voor een Veilige Cosmetische Ervaring


Vandaag richten we ons op een belangrijk maar vaak over het hoofd gezien aspect van cosmetische injecties: filler migratie. Dit is een fenomeen waarbij de geïnjecteerde filler zich verplaatst van de oorspronkelijke locatie.

Belangrijkste Inzichten uit Onderzoek

Voordat we de technische details induiken, laten we eens kijken naar enkele belangrijke inzichten uit recent onderzoek:

 • Leeftijd en Geslacht: Vrouwen en mensen rond de gemiddelde leeftijd van 47 jaar zijn het meest vatbaar voor filler migratie. Dit benadrukt het belang van een persoonlijke benadering bij cosmetische behandelingen.
 • Soorten Fillers: Hyaluronzuur en polyalkylimide zijn het meest vatbaar voor migratie. Dit is cruciale informatie voor zowel artsen als patiënten bij het kiezen van een filler.
 • Risicogebieden: De neus, lippen, nasolabiale plooien en het voorhoofd zijn risicogebieden. Dit is een belangrijke overweging bij het kiezen van de locatie voor uw behandeling.
 • Tijdsverloop: Migratie kan zelfs lang na de injectie optreden, vooral bij permanente fillers. Dit onderstreept het belang van regelmatige opvolging.

Het Kiezen van de Juiste Tools en Technieken

Naalden zijn over het algemeen beter voor precisiewerk en kleinere gebieden, terwijl canules worden aanbevolen voor grotere gebieden en voor procedures waarbij het risico op blauwe plekken of bloedingen moet worden geminimaliseerd.

Technieken

 • Lineaire threading: Hierbij wordt de filler in een rechte lijn geïnjecteerd en is vooral nuttig voor het opvullen van rimpels en plooien.
 • Fanning: Deze techniek wordt gebruikt om een groter gebied te bestrijken en is ideaal voor het toevoegen van volume aan de wangen.

Hoe Bepaal Je de Juiste Druk en Hoek?

De juiste druk en hoek zijn cruciaal voor het succes van de behandeling en het minimaliseren van het risico op filler migratie.

Druk en filler migratie

 • Lage druk: Aanbevolen voor gevoelige gebieden zoals de lippen om het risico op blauwe plekken en zwelling te minimaliseren.
 • Hogere druk: Kan worden gebruikt in minder gevoelige gebieden zoals de kaaklijn, maar moet met zorg worden toegepast om overmatige verspreiding van de filler te voorkomen.

Hoek

 • Lage hoek: Aanbevolen voor oppervlakkige injecties zoals in de lippen.
 • Hogere hoek: Nuttig voor diepere injecties zoals in de nasolabiale plooien.

Door de juiste tools en technieken te kiezen, kunnen we bij Praktijk voor Injectables zorgen voor een veilige en effectieve behandeling die aan uw esthetische behoeften voldoet. Een onjuiste toepassing kan leiden tot het verspreiden van de filler, wat het risico op migratie verhoogt. En laten we eerlijk zijn, niemand wil eindigen met een ‘duckface’ omdat de filler buiten de lipranden is gekomen. Dit is een klassiek voorbeeld van te veel druk en het benadrukt het belang van het kiezen van een gekwalificeerd cosmetisch arts.

Verscheidenheid aan Fillers: Waarom het Belangrijk is

Bij Praktijk voor Injectables hebben we een breed assortiment aan fillers, en dat is geen toeval. Verschillende soorten fillers hebben verschillende rheologische eigenschappen, zoals viscositeit en elasticiteit. Door een brede selectie aan te bieden, kunnen we de meest geschikte filler kiezen voor elk specifiek gebied van het gezicht, wat het risico op migratie aanzienlijk vermindert.

 • Viscositeit: Fillers met hoge viscositeit zijn ideaal voor diepe rimpels en plooien.
 • Elasticiteit: Fillers met goede elasticiteit zijn beter geschikt voor gebieden die veel bewegen, zoals de lippen.

Belang van Cohesie

Cohesie is de eigenschap die bepaalt hoe goed de fillerdeeltjes bij elkaar blijven na injectie. Dit is vooral belangrijk in gebieden waar je een meer verspreide, natuurlijke look wilt, zoals in de wangen of de kaaklijn. Een filler met hoge cohesie zal minder snel migreren en biedt daarom een duurzamer resultaat.

Dus daar heb je het, een overzicht van wat je moet weten om een veilige en effectieve cosmetische behandeling te ondergaan. Bij Praktijk voor Injectables zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste onderzoeken en technieken om u de beste zorg te bieden.

Bron: Filler Migration after Facial Injection—A Narrative Review


Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen