Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
blog over draadlift

Silhouette Soft: wat is er veranderd?

16-05-2019

Draadlift Silhouette Soft geeft een minimaal-invasieve lift van het gezicht. Met een draadlift wordt onder andere de midface en kaaklijn strakker getrokken. Draadliften zijn in de loop der jaren sterk verbeterd, en dit geldt ook voor Silhouette Soft. Wat is er veranderd? Een update!

Draadlift; Wat is er veranderd?

Update!

Draadlift Silhouette Soft geeft dus een minimaal-invasieve facelift. Door de minimale down tijd en de minimaal-invasieve aanpak, is dit voor sommigen een goede oplossing. Bijvoorbeeld wanneer je een lift wilt voor de midface en kaaklijn, maar een facelift te rigoureus vindt. Midface en kaaklijn zijn een van de grootste ergernissen bij het ouder worden. Toch lift Silhouette Soft meer dan dat.

Nu zijn draadliften zoals Silhouette Soft nog steeds onderwerp van discussie. Want werken ze wel? Geven ze wel het resultaat dat je verwacht? En de hamvraag is vooral: hoe lang blijft het resultaat?

Draadlift voor kaaklijn en midface

Die vragen zijn terecht. Als een draadlift werkt zou dit fantastisch zijn. Kijk maar eens naar de voordelen van Silhouette Soft

  • Verloren collageen wordt hersteld
  • De draden zijn oplosbaar
  • De procedure duurt ongeveer 3 kwartier
  • Er wordt niet gesneden
  • Het effect houdt gemiddeld 18 maanden
  • Een op maat gemaakte behandeling voor slappe huid in diverse gedeelten
  • Oplossing voor midface, kaaklijn, hals, voorhoofd en hamsterwangen

Silhouette Soft: hoe lang houdt het effect aan?

Nog altijd onderwerp controversieel. Vragen werpen zich op over de effectiviteit en duurzaamheid. Technieken blijven verbeteren. De draadlift van “vroeger” is niet meer de draadlift van nu. En hoewel we in onze praktijk onze eigen mooie resultaten zien, wil je als cliënt waarschijnlijk ook de resultaten horen uit de meest recente studies.

Een publicatie in Journal of Cosmetic Dermatology (2019) geeft een paar reële antwoorden. 1 In deze klinische studie werden bijna 200 patiënten behandeld met de Happy Lift double needle of Silhouette Soft. Follow ups vonden plaats in de eerste en derde week. Maar het meest interessant is natuurlijk de follow up die na 6 maanden plaatsvond.

Van de deelnemers werd bij 46% de kaaklijn behandeld en bij 33% de midface. De andere behandelingen betroffen de wenkbrauwen en de nek. Opmerkelijk was dat het tevredenheids gehalte na 6 maanden hoger lag dan na de eerste paar weken (resp. 99% en 94%).  Kortom: de graad van tevredenheid nam toe in de loop der tijd. Dit impliceert dat zowel Happy Lift als Silhouette Soft veilige en effectieve procedures zijn. Waarbij complicaties miniem zijn.

Minimaal invasieve cosmetische ingreep

Geen littekens

Vandaag de dag geeft men steeds meer de voorkeur aan non- en minimaal-invasieve cosmetische ingrepen. Een pluspunt van de draadlift zoals Silhouette Soft, is dat er maar hele kleine wondjes gemaakt worden. Littekens behoren hiermee tot het verleden. Net als een lange hersteltijd. Het zijn redenen voor de populariteit, ondanks de controversie.

Waar in het verleden met onoplosbare draden werd gewerkt, zijn de draden nu oplosbaar. Eveneens een voordeel, want de onoplosbare draden gaven nog weleens complicaties. Denk hierbij aan infecties en het afbreken van de draden. Bovendien werden de onoplosbare draden dieper in de huid ingebracht en was de incisie groter.

Grote stap voorwaarts in draadlift

De draadlift zoals Silhouette Soft werd in 2008 geïntroduceerd. Dit maakt de methode nog betrekkelijk nieuw. Een reden voor de vragen die er zijn, vooral qua duurzaamheid. In de loop der tijd zijn de technieken natuurlijk vooruit gegaan. De ontwikkeling van draden hebben sinds 2008 een grote stap voorwaarts gemaakt, met de introductie van polylactic acid draden (Silhouette Soft).

Vorming van nieuw collageen

Inderdaad, een vooruitgang. Want polylactic acid stimuleert de natuurlijke verjonging van weefsels en remmen het verouderingsproces. Zodoende doen ze meer dan liften alleen. Wat betreft het oplossen van de draden: dit duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar. Dit is gelijk een antwoord op de vraag: hoe lang houdt het resultaat aan?

Wat Silhouette Soft doet

Samengevat

Na een week vindt de stimulatie van collageen type I plaats en na een maand wordt ook collageen type 3 aangemaakt. Tegen de tijd dat maand 6 is aangebroken, is er aardig wat collageen aangemaakt. Vervolgens zijn de draden pas na ongeveer 18 maanden volledig opgelost. Wat resteert is de nieuwe collageen aanmaak, en de huid die steviger is geworden.

Samengevat, reageert het weefsel op de draden door collageen te vormen. En zelfs na complete afbraak van de draden, blijft dit effect nog 3 tot 5 maanden aanhouden. Dus verjonging van de huid dankzij melkzuur en de totale oplosbaarheid van de draden, terwijl nieuwe collageen gevormd wordt is vernieuwend en een groot voordeel. Silhouette Soft kan dus mooie resultaten geven, mits verslapping van de huid mild tot gemiddeld is.

Bronnen:

2019
1 Journal of Cosmetic Dermatology. J Cosmet Dermatol. 2019 Feb;18(1):84-93. doi: 10.1111/jocd.12745.
2018
Journal of Cosmetic Dermatology https://doi.org/10.1111/jocd.12519
Aesthetic Surgery Journal. doi: 10.1093/asj/sjx202.
Aesthetics
2016-2018
2 Dermatologic Surgery. doi.org/10.1111/dsu.12164
3 Journal of Dermatological Science https://doi.org/10.1016/j.jdermsci.2015.01.012
4 Plastic Reconstructive Surgery Global Open. doi: 10.1097/GOX.0000000000000706
6 Aesthetic Surgery Journal. doi: 10.1093/asj/sjv202
7 International Journal of Medical and Health Sciences.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen