Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
fotona nd-yag laser in dermatologie

de Long-Pulsed Nd:YAG Laser in de cosmetische geneeskunde en dermatologie

01-09-2023

Inleiding

De Nd:YAG-laser is een veelgebruikt instrument in de dermatologie en biedt een scala aan behandelingsmogelijkheden. De laser werkt op een golflengte van 1064 nm en is uniek gepositioneerd om de drie belangrijkste chromoforen in de huid te targeten: water, melanine en hemoglobine. Dit maakt de Nd:YAG-laser een veelzijdig instrument voor verschillende huidaandoeningen. In dit artikel duiken we diep in de wetenschap en de praktische toepassingen van deze fascinerende technologie.

Goed nieuws! Bij Praktijk voor Injectables zijn we trots om te melden dat we de geavanceerde Nd:YAG-technologie aanbieden in de vorm van onze Fotona-Dynamis laser.

Vasculaire Toepassingen van de Nd:YAG Laser

De Nd:YAG-laser is bijzonder effectief bij het behandelen van verschillende vasculaire aandoeningen. Het wordt vooral gebruikt voor het behandelen van veneuze laesies zoals beenaders, gezichtsvenulen en port-wijnvlekken. De laser is effectief omdat het goed wordt geabsorbeerd door hemoglobine, wat essentieel is voor het behandelen van vasculaire aandoeningen.

Littekens behandelen

De Nd:YAG-laser heeft een transformatieve impact gehad op littekenbehandeling. Het is effectief gebleken bij het behandelen van hypertrofische en keloïdale littekens, en heeft zelfs invloed op moleculair niveau, zoals het verhogen van de expressie van transforming growth factor beta 3 (TGF-b3).

Wratten en Acne gaan weg

Deze laser is ook zeer effectief bij het behandelen van cutane wratten en acne vulgaris. Het biedt een alternatieve behandeling voor patiënten die terughoudend zijn om medische therapie te ondergaan.

Huidverjonging

De Nd:YAG-laser is niet alleen beperkt tot het behandelen van medische aandoeningen; het heeft ook esthetische toepassingen. Het wordt gebruikt voor huidverjonging en kan leiden tot verbeteringen in textuur, poriënverstrakking en algemene verjonging van de huid.

Conclusie

De Nd:YAG-laser is een veelzijdig instrument in de dermatologie met een breed scala aan toepassingen. Van het behandelen van vasculaire aandoeningen tot het transformeren van littekenweefsel en zelfs esthetische huidverjonging, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het blijft een onderwerp van voortdurende interesse en onderzoek, wat het een spannende en waardevolle aanvulling maakt op elk dermatologisch arsenaal.

Voor meer diepgaande informatie en wetenschappelijke onderbouwing, kunt u het originele artikel raadplegen op Prime Journal.


Dit artikel is bedoeld om zowel patiënten als cosmetisch artsen inzicht te geven in de veelzijdige mogelijkheden van de Nd:YAG-laser. Bij Praktijk voor Injectables streven we ernaar om de nieuwste en meest effectieve behandelingen aan te bieden, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over hoe de Nd:YAG-laser kan worden ingezet voor uw specifieke behoeften? Neem gerust contact met ons op via 085-4013678 of info@praktijkvoorinjectables.nl.

Bron: Prime Journal

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen