Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

De filler Ellanse

27-10-2013

Reclame foto's (45)Wat is Ellansé?

De filler Ellanse (gemaakt door de nederlandse firma aqtis) werkt net zoals Radiesse en Sculptra doordat een waterachtige gel met een bepaald stofje de vorming van het collageen door het lichaam stimuleert. Collageen is verantwoordelijk voor de elastische eigenschappen van de huid. Het zorgt ervoor dat de huid geen rimpels krijgt.

Het resultaat? Minder rimpels voor de patient en een strakkere huid.

Is Ellansé een hyaluronzuur filler?

Ellanse is in tegenstelling tot de hyaluronzuren een biostimulator. Hyaluronzuren werken voornamelijk doordat ze de rimpel opvullen maar hyaluronzuren kunnen niet ervoor zorgen dat het lichaam extra collageen aanmaakt.

Hyaluronzuren kunnen in tegenstelling tot de biostimulatoren de huid dus niet verjongen en verstrakken.

Waarin verschilt Ellansé van de andere biostimulatoren?

Ellanse kan je qua eigenschappen tussen Radiesse en Sculptra inplaatsen.

  • Ellanse is een sterke biostimulator met enige direct vullende eigenschappen waarbij het uiteindelijke effect pas na 6 weken te beoordelen is maar waarvan het resultaat afhankelijk van welke Ellanse je kiest 1 ½ tot 4 jaar aanhoudt

  • Radiesse is een filler die direct effect geeft met wat huidverjongende eigenschappen. Het geeft direct resultaat maar het effect is ongeveer 1 tot anderhalf jaar.

  • Sculptra is een waterige vloeistof met zeer sterke biostimulerende eigenschappen waarvan het effect pas na 3 maanden te zien is maar waarvan het resultaat ongeveer 4 jaar blijft.

Hoelang blijft Ellanse precies zitten? Is er extra grote kans op onderhuidse bobbeltjes als de filler zo lang blijft zitten?

Omdat Ellanse een sterke biostimulator is het een filler die net zoals Sculptra meer ervaring en kunde vergt dan hyaluronzuren of zelfs radiesse.

Ik vind het dus een middel voor de meer ervaren cosmetisch arts. Bij goed gebruik en met een aantal speciale technieken zijn er spectaculaire resultaten mee te verkrijgen die niet mogelijk zijn met alle andere middelen (daarover zodirect meer)

Doordat de ketens van het stofje PCL in Ellanse varieren kan de werking van Ellanse S 1 jaar zijn en van Ellanse E 4 jaar.

Ondanks dat men mij verzekert dat ook bij het middel Ellanse E de kans op onderhuidse knobbeltjes miniem is denk ik toch dat als het middel zo lang blijft zitten de kans op onderhuidse knobbeltjes groter is dan bij het middel Ellanse S.

Ik heb daarom ervoor gekozen om vooral met Ellanse S te werken. Met Ellanse S heb ik op dit moment geen noemenswaardige complicaties ervaren en verwacht deze ook niet. Desondanks kan Ellanse E zeker op termijn een belangrijke aanvulling worden. Ik geloof dat waar nu Sculptra de eerste keus is dit op termijn Ellanse E zal zijn omdat het ook net wat beter door het lichaam wordt verdragen dan Sculptra[1]. Daarnaast zie ik ook toepassingen om Ellanse E te gebruiken om bijvoorbeeld meer volume in de billen te verkrijgen.

Voor welke zone is de filler Ellansé ideaal?

Wat ik echter uniek aan Elanse vind is dat het stofje veel elastischere eigenschappen heeft dan de andere twee biostimulatoren. Het lichaam kan doordat het zo elastisch is moeilijk grip erop krijgen. Dit is fijn omdat hierdoor het product zich beter aanpast aan de krachten van het lichaam waardoor Ellanse minder makkelijk verplaatsbaar is.

Deze eigenschap gecombineerd met de sterke biostimulerende eigenschappen en de uitstekende biocompatibiliteit zorgt ervoor dat het niet alleen de enige biostimulator is die je vrij oppervlakkig kan inspuiten maar ook kan gebruiken in gebieden waar de andere biostimulatoren verboden zijn. Hierdoor zijn er verschillende behandelopties bij gekomen die voorheen minder goed of helemaal niet met de andere hyaluronzuren of biostimulatoren behandeld konden worden.

Hierdoor gebruik ik Ellanse meer en meer als middel van eerste keus voor de rokerslijntjes, voor de zeer rimpelachtige huid, voor het décolleté en voor de rimpels in de nek.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen