Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
De Ethiek van Esthetiek Waarom Regelgeving Belangrijk is

De Ethiek van Esthetiek: Waarom Regelgeving Belangrijk is

17-09-2023

 

In de snel evoluerende wereld van esthetische behandelingen is het cruciaal om niet alleen de nieuwste trends en technologieën bij te houden, maar ook de ethische kant van de zaak en de trends in regelgeving in het oog te houden. Bij Praktijk voor Injectables, een ISO-gecertificeerde kliniek, begrijpen we dat schoonheid meer is dan alleen huid diep; het gaat ook om het welzijn en de veiligheid van onze patiënten.

De Noodzaak van Regelgeving

Volgens een recent rapport van Allergan Aesthetics is er een wereldwijde trend naar strengere regelgeving rond esthetische praktijken. De industrie heeft een enorme groei doorgemaakt, maar deze groei heeft ook vragen opgeroepen over de ethische verantwoordelijkheden van zorgverleners. Er zijn gevallen geweest van ‘overtreating’, ‘overfilling’ en zelfs behandelingen die verkeerd zijn gegaan. In het VK is er zelfs een nieuwe wet voorgesteld die het illegaal zou maken om bepaalde cosmetische procedures aan minderjarigen te verstrekken.

Veiligheid Eerst

Bij Praktijk voor Injectables staat de veiligheid van de patiënt voorop. Onze eigen dr. Rogier Meulenaar heeft samen met een hoogleraar een artikel geschreven over de ethiek cosmetische geneeskunde. Het rapport van Allergan Aesthetics benadrukt ook dat esthetiek gereguleerd en veilig moet zijn voor alle patiënten en dat praktijken en beoefenaars aan een hoge standaard moeten voldoen. We zijn ook trots op onze ISO-certificering en verwelkomen de toenemende focus op regelgeving en ethische richtlijnen.

Transparantie en Informatie

Een belangrijk aspect van ethiek in esthetiek is transparantie. We geloven dat patiënten volledig geïnformeerd moeten zijn over de behandelingen die ze overwegen. Daarom bieden we uitgebreide consultaties en zorgen we ervoor dat al uw vragen worden beantwoord voordat u een beslissing neemt.

Conclusie

Ethiek en regelgeving zijn niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de patiënt, maar ze verhogen ook het niveau van professionaliteit en vertrouwen in de esthetische industrie. Bij Praktijk voor Injectables zijn we toegewijd aan het handhaven van de hoogste ethische normen en het volgen van alle regelgeving om ervoor te zorgen dat u de beste en veiligste zorg ontvangt.

Bronnen:

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen