Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Richtlijnen cosmetische geneeskunde

27-10-2013

Omdat op dit moment er niet duidelijke ethische richtlijnen bestaan hebben wij als kliniek zelfstandig een aantal persoonlijke richtlijnen gedefinieerd. Deze richtlijnen zijn geïnspireerd op de basale principes van gezondheidsethiek:

Principe van respect voor autonomie in de cosmetische geneeskunde:

  • De cosmetisch arts neem elke hulpvraag van de client/patiënt serieus
  • De cosmetisch arts geeft geen oordeel over de (medische) noodzakelijkheid van de behandeling.
  • De cosmetisch arts adviseert indien gewenst wel over welke behandelingen en alternatieven de hulpvraag zou kunnen helpen oplossen.

Principe van niet schaden in de cosmetische geneeskunde:

  • Als cosmetisch arts bewaak ik de veiligheid van de behandeling. De veiligheid wordt naar mijn mening niet alleen bepaalt door het risicoprofiel van de behandeling, maar ook door het medische en psychologische patiëntenprofiel. Een patiënt kan bijvoorbeeld door een body dysmorphic disorder een onrealistisch verwachtingspatroon hebben.

Principe van goed doen in de cosmetische geneeskunde:

  • De cosmetisch arts doet geen behandelingen die dusdanige resultaten geven die de patiënt zou kunnen schaden in het intermenselijk verkeer. Met andere woorden: een patiënt mag er nooit onnatuurlijk gaan uitzien.
  • De behandelingen moeten een meerwaarde geven aan het leven van mijn cliënten.

Principe van rechtvaardigheid in de cosmetische geneeskunde:

  • De cosmetisch arts mag zijn kennisvoorsprong of machtspositie niet uitbuiten om winst te vergroten ten koste van de fundamentele belangen van anderen.
  • De cosmetisch arts dient actief door een efficiënt georganiseerde infrastructuur de cosmetische geneeskunde voor een zo groot mogelijke maatschappelijke groep beschikbaar te houden. Kwaliteitseisen moeten in teken staan van de andere ethische principes  en niet om een product bewust schaars te houden.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen