Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

De 5 grootste fouten van lippen

22-07-2016

 

landscape-1452142456-screen-shot-2016-01-06-at-115356-pm

Niet iedereen is van nature gezegend met mooie volle lippen. Er zijn natuurlijk, als je bijvoorbeeld vollere lippen wilt, allerlei mogelijkheden om dit te realiseren. Zo kun je denken aan fillers zoals Restylane of Teosyal. Maar in plaats van wat je allemaal wel kunt doen, bespreken we vandaag juist wat je beter niet met je lippen kunt doen: namelijk de 5 grootste fouten van lippen.

Grootste fouten van lippen

Onrealistische verhoudingen

5 Grootste fouten van lippen, welke zijn dat? De verhouding tussen de onder- en de bovenlip moet ongeveer 1/3 bovenlip en 2/3 onderlip zijn. Smalle lippen zijn voor een deel aangeboren, maar ook een aantal andere factoren spelen een rol als je lippen smaller zijn geworden. Zonlicht, roken en simpelweg ouder worden zijn enkele voorbeelden. De fout die sommigen maken met het nemen van lipfillers is dat zij bijvoorbeeld de bovenlip net zo vol willen als de onderlip. Dit zorgt voor onrealistische verhoudingen en een onnatuurlijke look.

Verkeerde fillers

Helaas gebeurd het nog steeds: mensen kiezen voor permanente lip fillers. Dokter Meulenaar raadt deze ten strengste af, omdat permanente fillers stoffen bevatten die niet van nature in het eigen lichaam voorkomen. Hierdoor kunnen er allergische reacties optreden en kunnen de lippen ongelijk worden en harde bobbels krijgen. De niet-permanente fillers zijn gemaakt op basis van hyaluronzuur, wat ook in het lichaam voorkomt en dus naar verloop van tijd weer ‘oplost’ als het ware. Permanente fillers bevatten siliconen en het lichaam kan deze stof niet afbreken: met allergische reacties en verminkte lippen tot gevolg. Kies dus altijd voor niet permanente fillers!

Kylie Jenner challenge

De lippen van Kylie Jenner zijn maandenlang het gesprek van de dag geweest, omdat zij op 17 jarige lipfillers nam. Vervolgens ontstond er een trend om volle lippen zoals Kylie te krijgen: aan shotglaasjes (of andere holle voorwerpen) zuigen om je lippen te ‘plumpen’. Dit resulteerde in gebarsten lippen, blauwe plekken en vooral: pijn, bij veel vrouwen die de challenge probeerden. Daarop bedachten een aantal bedrijven zogenaamde ‘lip suction tools’ waarmee je op dezelfde manier je lippen tijdelijk kan vergroten. Ook hiervoor moet je oppassen! Het effect is maar tijdelijk, maar de pijnlijke lippen en blauwe plekken zijn dat niet. Als je echt graag vollere lippen wilt zijn lipfillers een betere optie.

De lippen niet beschermen tegen de zon

De huid van de lippen is erg dun, daarom heeft deze goede bescherming nodig. Er zijn  verschillende dingen die je zelf kan doen om je lippen te beschermen, bijvoorbeeld tegen de zon. Smeer niet alleen je huid in met zonnebrand, maar bescherm ook je lippen. Bij de drogist kun je een lippenbalsem kopen met een beschermende factor (SPF) erin, of gewoon wat zonnebrand crème op je lippen aanbrengen.

De lipverzorging overslaan

Deze sluit aan op het vorige punt. We gebruiken overal crèmes voor, bijvoorbeeld voor de ogen. Vaak vergeten we de lippen extra aandacht te geven waardoor deze droog worden en er velletjes op komen. Droge lippen zien er onverzorgd uit, terwijl goed gehydrateerd lippen er gezond en voller uit zien. Smeer daarom je lippen voor het slapen gaan in met Vaseline of bijvoorbeeld een natuurlijk product als kokosolie. Hoe natuurlijker het product, hoe minder uitdrogende bestanddelen er in zitten en hoe mooier je lippen worden!

 

Bron foto: http://www.seventeen.com/beauty/makeup-skincare/a36975/kylie-jenner-lip-kit-dupes/

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen