Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Botox behandeling

Botox in Nijmegen, Sittard en Enschede

03-06-2022

Waarschijnlijk heeft iedereen al wel eens van Botox gehoord. Hieronder zal worden uitgelegd wat de behandeling precies inhoudt, wat je ervan kan verwachten en waar je deze behandeling kan laten uitvoeren. Praktijk voor Injectables heeft namelijk verschillende locaties waar ons arts behandelt, dit zijn Nijmegen, Sittard en Enschede.

Wat is Botox ook al weer precies?

Botox, ofwel Botulinetoxine, is een eiwit dat van nature voorkomt in het lichaam. Dit eiwit wordt gebruikt om tijdelijk en plaatselijk spieren in het lichaam te verslappen. Het middel wordt zowel gebruikt in het gezicht als op andere plekken in het lichaam om diverse indicaties te behandelen.

Het is dus een natuurlijk product dat gebruikt kan worden voor verschillende doelen.

Wat kan botox doen voor mij?

Deze behandeling kan voor zeer veel verschillende indicaties toegepast worden. De meest voorkomende zijn de voorhoofds- en fronsrimpels. Door de voorhoofds- en fronsspieren te ontspannen, zorgt Botox ervoor dat op deze plek rimpels niet meer verschijnen. Hetzelfde kan deze behandeling doen voor bijvoorbeeld de kraaienpootjes.

Naast rimpels kan Botox ook andere ongemakken verhelpen, zoals bijvoorbeeld overmatig transpireren, tandenknarsen of het zichtbaar zijn van een zogenaamde ‘gummy smile’. In sommige gevallen kan een behandeling ook migraine verhelpen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u persoonlijk en wilt u vrijblijvend advies? Maak dan een afspraak met onze arts en laat je informeren. Wij zijn telefonisch te bereiken op: 085-4013678.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Botox is een injectable, de behandeling wordt dus uitgevoerd door middel van enkele injecties. Het middel wordt ingebracht op de plek van de indicatie, hier voelt u weinig van.

Na de behandeling ziet u nog niet direct resultaat, dit komt omdat het product tijd nodig heeft om te gaan werken. Na 48 uur begint het middel te werken en na 2 weken is het optimale resultaat bereikt. Het resultaat houdt ongeveer 3-6 maanden aan, dit kan per persoon verschillen.

Na de behandeling zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden:

  • 24 uur na de behandeling niet overmatig zweten
  • 24 uur na de behandeling niet in directe zon
  • de eerste paar uur niet diep bukken
  • de eerste paar uur geen make-up of andere producten over de behandelde huid smeren

Uiteraard zal de arts u na de behandeling adviseren over de nazorg. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze altijd stellen voor, tijdens of na de behandeling.

Waar kan ik een Botox behandeling laten uitvoeren?

Een Botox behandeling is mogelijk op al onze locaties, namelijk in Sittard, Nijmegen of Enschede.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar onderstaand nummer. Vaak maakt u een afspraak voor een consult, zodat u geïnformeerd kan worden over de behandeling en u uw wensen met de arts kunt bespreken. Vaak is het ook mogelijk om direct aansluitend aan het consult behandeld te worden. Dit is echter vrijblijvend en een consult bij ons is altijd gratis.

Nog vragen of benieuwd naar wat Botox voor u kan betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze artsHet maken van een afspraak kan telefonisch via: 085-4013678. U kunt ons ook bereiken op Whatsapp via: 06-40753390 of stuur ons een bericht via Facebook Messenger.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen