Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Aqualyx tegen ‘hamsterwangen’

02-09-2016

Hamsterwangen doen je misschien gelijk denken aan iemand die relatief veel vet in de wangen heeft of aan die schattige huisdieren met bolle wangen. In de wereld van cosmetische en plastische chirurgie zijn hamsterwangen wat anders. Door het verouderingsproces is de huid slapper geworden en is deze wat gaan hangen. Wanneer het vet in het gezicht naar beneden is gezakt, spreken cosmetisch artsen van hamsterwangen. Deze wangen kun je behandelen met bijvoorbeeld fillers, maar wat ook erg goed werkt is Aqualyx.

hamsterwangen
Hamsterwangen ontstaan door een slappe huid die is gaan zakken

Doordat het vet naar beneden is gezakt, is de kaaklijn niet meer zo strak als voorheen. Dit maakt niet alleen een verouderd uiterlijk, maar kan ook voor een vermoeide en droevige uitstraling zorgen. Je kunt volume aanbrengen in de jukbeenderen door een filler te gebruiken zoals Sculptra of Radiesse. Er kan ook voor een andere aanpak gekozen worden, namelijk een Aqualyxbehandeling.

Naarmate je ouder wordt, verandert de vorm van je gezicht door volumeverlies van de wangen
Naarmate je ouder wordt, verandert de vorm van je gezicht door volumeverlies van de wangen

 

Aqualyx in plaats van filler

Dit is een andere benadering dan een filler. Een injectables zoals Radiesse of Sculptra geeft volume in bijvoorbeeld de jukbeenderen en wangen. Toch kun je ook de hamsterwangen op een andere manier benaderen: door vet weg te halen. Aqualyx is daar een goed middel voor.

Aqualyx breekt namelijk vetcellen af. Daardoor is niet alleen een goed product om bijvoorbeeld een onderkin de lovehandles te behandelen, maar werkt het ook uitstekend tegen hamsterwangen. In plaats van bovenin op te vullen, kun je ook vet, dat met de jaren naar beneden is gezakt, bij de kaaklijn weghalen.

cellulite-reduction-portsmouth

 

Resultaat: een strakkere kaaklijn en daardoor een jongere uitstraling. Een behandeling met Aqualyx biedt niet direct een oplossing. Het resultaat is pas enkele weken na de behandeling zichtbaar. Pas dan zijn de vetcellen afgebroken, opgelost en afgevoerd en zie je resultaat.

Wangen
Aqualyx werkt goed bij hamsterwangen

Vullen en weghalen

Ook een combinatie van behandelingen kan zorgen voor een goed resultaat. Door bijvoorbeeld bij de wangen en jukbeenderen wat te vullen met een filler en met Aqualyx bij de kaaklijn vet weg te nemen. In dit geval kan er het best gekozen worden voor een filler die ook de collageen en elastine aanmaak stimuleert, zoals Sculptra. Niet alleen vult de filler het gebied op, maar ook de flexibiliteit van de huid wordt dan verbeterd voor een duurzaam resultaat. Welke behandeling het beste past bij jou past, kan de cosmetisch arts je tijdens een consult vertellen.

Meer informatie

  • Meer informatie over Aqualyx kun je vinden in onze uitgebreide informatiepagina. Lees hier meer.
  • Wil je meer weten over behandelingen van de wangen? Lees dan hier meer.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen