Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Allergische reactie botox fillers

Allergische reacties op botox en fillers

09-08-2021

Hoewel het zelden voorkomt, is het niet onmogelijk om een allergische reactie te krijgen op botox en fillers. Wanneer je de behandeling laat uitvoeren bij een erkende cosmetisch arts, loop je de minste risico’s en weet deze hoe hij/zij moet handelen wanneer er een allergische reactie optreed. Daarom zijn onze artsen KNMG gecertificeerd. Hieronder vertellen we precies wat de risico’s zijn en waar je op moet letten.

Botox

Botox wordt al jaren gebruikt en de ervaringen zijn dat het en zeer veilig middel is. Helaas kunnen we de kans op een allergische reactie nooit voor honderd procent uitsluiten. De kans dat je een allergische reactie krijgt is van tevoren lastig in te schatten. De kans is niet groter wanneer je andere allergieën hebt. Gelukkig komt een allergische reactie op botox maar zelden voor. Wanneer u een bijverschijnsel niet vertrouwt of twijfelt over de reactie van uw huid, neem dan contact op met de kliniek of de huisarts. Wel zijn er een aantal bijverschijnselen waar u zich geen zorgen over hoeft te maken, zoals lichte hoofdpijn, roodheid op het behandelde gebied en lichte zwelling/blauwe plekjes.

Fillers

Ook bij fillers komt een allergische reactie zelden voor. Mocht dit gebeuren dan is dit vaak snel te zien. Zo’n reactie is te herkennen aan jeuk, benauwdheid en het opzwellen van de tong. Dus twijfel je of je een allergische reactie hebt, neem dan contact op met de kliniek of met de huisarts. Evenals bij een botox behandeling, is het van tevoren niet in te schatten of iemand een vergrote kans heeft op een allergische reactie. Bij fillers zijn er ook een aantal reacties waar u zich geen zorgen over hoeft te maken, zoals roodheid, zwelling, lichte pijn of blauwe plekjes op het behandelde gebied. Maar nogmaals, bij twijfel contact opnemen met de kliniek of de huisarts. Die helpen je graag verder.

U hoeft zich dus geen grote zorgen te maken over een allergische reactie als gevolg van uw behandeling met botox of fillers. De artsen in onze kliniek weten alles over de producten en werken hygiënisch. Daarnaast weten zij hoe te handelen bij een allergische reactie. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen