Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Hyperpigmentatie

Zo voorkom je pigmentvlekken

07-07-2017

Huidveroudering is meer dan rimpels, een slappe huid en plooien. Pigmentvlekken horen ook bij het totaalpakket. Het behandelen van pigmentvlekken is lastiger dan ze (deels) voorkomen. Wij leggen je uit hoe je dat kan doen.

huid sproeten

Stap 1: check je pigmentvlek

Het kan zijn dat je al kleine pigmentvlekjes hebt. Als dit het geval is, moet je eerst uitsluiten dat je geen pigmentatie hebt dat veroorzaakt is door irritatie.

Dit soort vlekjes zijn grillig van vorm en rand. Ze ontstaan na wondjes, bij littekens of acne. Ook huidirritatie kan pigmentvlekken aanwakkeren. Het is daarom belangrijk om te beoordelen of jouw huidverzorgingsproducten jouw gezicht helpen of je juist irriteren. Als je jeuk hebt door huidirritatie krab dan niet aan je huid. Bij jeuk kun je het beste je huid koelen met een nat en koel washandje.

Stap 2: smeren

Smeren en beschermen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen dat je je zo goed mogelijk moet beschermen tegen de zon. Het grootste gedeelte van de huidveroudering wordt namelijk veroorzaakt door de zon, maar het komt pas jaren later tot uiting. Man die zonnebrand aanbrengtDus een goede bescherming nu, voorkomt een vroege pigment ‘ellende’.

Waar moet je op letten?

Het maakt niet uit of het winter, zomer, herfst of lente is. Smeer altijd een zonnebrandcrème op en herhaal het smeren in de zomer elke 2 uur.  Het je last van acne? Dan kan het beter zijn om een SPF (factor) 30 te gebruiken. Een hogere factor kan de acne bevorderen en dat wil je niet.

Tot slot is het belangrijk om elk jaar een nieuwe zonnebrandcrème te kopen. De meeste producten zijn ‘slechts’ een jaar houdbaar waarna de werking terugloopt. Dat is met veel zonnebrandcrèmes ook zo. Hoe langer het product open is, hoe sterker de werking terugloopt.

Stap 3: knijp puistjes niet uit

Stiekem wist je al dat je dit niet moet doen. Door het uitknijpen ontstaan er littekens en kan er pigmentatie optreden. Als je een enorme pukkel hebt en je moet bijvoorbeeld op sollicitatiegesprek kun je één ding doen. Dit is dus echt in geval van ‘uiterste nood’. Prik voorzichtig in de huid boven de pukkel. Dit doe uiteraard met een steriele naald, schone handen en met tissues afgedekte vingertoppen. Druk zachtjes en voorzichtig het puistje leeg.

 

Deze tips zijn geen garantie om nooit vlekken te krijgen, want bij huidveroudering horen helaas ook pigmentvlekken. Je kunt er met deze stappen wel voor zorgen dat je ouderdomsvlekken pas veel later of minder erg krijgt.

 

Jouw mening

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Hoe consequent bescherm jij je huid tegen de zon?

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen