Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Schoenen

Kleine vrouwen opgelet; zo lijk je langer

11-08-2017

Niet iedereen kan zich in het spreekwoord ‘klein, maar fijn’ vinden. Niets vervelender als mensen letterlijk op je neerkijken, maar met kleding kun je een hoop optische lengte creëren. Na het lezen van dit blogbericht zie jij er langer uit.

kleding

Geen loshangende kleding

Te grote T-shirts, jurken en broeken zijn enorm hip. Toch kun je deze kledingstukken beter overslaan. Het lijkt alsof de kleding te groot is voor jou waardoor jouw lichaam kleiner lijkt.

 

Verticale strepen

Horizontale strepen laten je voller lijken, maar doen ook kleiner ogen. Je kunt beter voor verticale strepen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een krijtstreep pak voor op het werk, maar ook simpele zomertops met verticale streep laten je langer lijken.

 

Hakken en schoenen

Het is enorm cliché, maar hakken helpen ook om lengte te creëren. Het maakt niet uit of je 1 of 12 centimeter draagt als het maar een hakje is. Het liefst een dunnere, ronde hak om je benen te flatteren. De keuze in de schoenenwinkel is enorm. Hierop kun je nog meer op letten:

  • Vermijd enkelbandjes, want ze ‘snijden’ je been af
  • Kies bij zowel sandalen als hakken voor een open teen

schoenen

V-hals

Kies voor kleding met een V-hals, omdat het optisch van boven naar beneden accentueert. Boothalzen en andere ovale halzen hebben de neiging om je breder te maken.

 

Kleuren

Een andere manier van lengte kun je krijgen door het bovenlichaam en onderlichaam één te laten worden. Kies ervoor om een kleur te dragen. Gebruik je deze tip? Kies dan een kleur die past bij de ondertoon van je huid. Om toch diepte in je outfit te krijgen kun je de look afmaken met een accessoire in een accentkleur.

Bijvoorbeeld een donker blauwe jeans en donkere blauwe blazer met daarop een lange lichtblauwe sjaal. Je kunt ook kiezen voor een lange ketting. Lange accessoires benadrukken je lengte nóg beter.

Jeans

Boven de heupen

Je hersenen denken dat benen bij de taille beginnen. Met dit principe kun je spelen door een broek of rok boven de heup te dragen. Zo lijken je benen langer en langere benen laten je ook langer lijken.

 

Asymmetrisch

Draag je graag jurken? Kies eens voor een exemplaar met een asymmetrische onderkant. Dat geldt overigens ook voor rokken.

vrouw in jurkje op fiets

Handtas

Wij begrijpen dat je als vrouw graag alles mee wilt nemen in je tas waardoor het formaat vaak erg groot is. Als je klein bent, kun je deze grote tassen beter vermijden, want waar gaat die tas met die kleine vrouw naartoe? Eigenlijk geldt hier hetzelfde als met oversized kleding. Kleine tasjes met een lang en dun handvat werkt voor jou veel beter. Daarnaast loop je ook minder snel een rugblessure op. Er kunnen tenslotte minder spullen in.

 

Jouw mening

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Hoe veel spullen neem jij mee in je handtas en wat is het formaat van de tas?

vrouw op strand met tas

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen