Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Welkom in de wereld van fillers: Radiesse

30-09-2016

Met de jaren ontstaan er rimpels en neemt het volume in het gezicht af. Jukbeenderen zakken naar beneden, de plooien bij je neus worden dieper en je kin verliest vorm. Om toch een frissere en jongere uitstraling te krijgen, overweeg je een cosmetische behandeling. Dan kom je in de wereld van draadliften, botox en fillers. Je zult je afvragen: wat is voor mij de beste keuze? Er zijn veel verschillende merken en geen een is hetzelfde. Om je wegwijs te maken in de wereld van fillers bespreken wij vandaag: Radiesse.

Radiesse

Radiesse valt onder de noemer: filler. Dat betekent dat het rimpels en plooien vult, maar geen spierontspanner is. Dit product heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Deze filler is bijvoorbeeld een gel en dus geen vloeistof. Wat ook speciaal is aan dit product zijn de microdeeltjes die erin zitten. Deze zijn van een stof die het lichaam kent: calcium fosfaat. Dat zit namelijk ook in je botten en tanden.

radiesse_packshot-with-syringe_4c

Gel en bolletjes

Misschien zul je denken: wat heb ik aan een gel met bolletjes? Ten eerste is Radiesse door deze eigenschappen erg geschikt voor de diepere rimpels. De gel die erin zit, zorgt voor een goede ondersteuning van de huid. Wanneer de arts Radiesse inspuit, duwt de gel de vouw van de rimpel als het ware eruit. Hierdoor zie je direct het liftende resultaat.

De bolletjes die in Radiesse zitten, zijn biostimulatoren. Dat houdt in dat in de weken en maanden na de behandeling het lichaam aan de slag gaat. De bolletjes stimuleren namelijk de aanmaak van collageen en elastine. Dit zorgt voor extra ondersteuning en stevigheid waardoor het resultaat van de behandeling langer aan zal houden.

Radiesse

Onderzoek

Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar deze resultaten zijn afkomstig uit ruim dertig onderzoeken wereldwijd. Daarin is gekeken wat de effecten en voordelen zijn van een gel filler in plaats van een vloeistof, maar ook of die calcium fosfaat bolletjes wel degelijk zin hebben. De uitkomsten: een gel heeft voor diepere rimpels zin en de bolletjes doen wat ze beloven waardoor het resultaat langer zichtbaar is. Hoe lang je plezier hebt van de behandeling is afhankelijk van behandelzone, leeftijd, huidtype, spieractiviteit en levensstijl. De resultaten houden ongeveer een jaar tot anderhalf jaar aan.

Veiligheid

Misschien vraag je je nu af of het allemaal wel veilig is voor je. Radiesse is in 2004 door de Europese Unie goedgekeurd en kreeg daardoor de CE- certificering, de standaard voor productveiligheid in de EU. Daarnaast is dit product in 2006 goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse autoriteit op het gebied van productveiligheid. Zowel Europees als wereldwijd is deze filler goedgekeurd. Radiesse is dus veilig voor cosmetische behandelingen. Dat betekent niet dat er geen bijwerkingen zijn.

Elk product en behandeling heeft bijwerkingen. Zoals roodheid, zwelling, jeuk en gevoeligheid op de plaats van injectie(s). Deze verdwijnen meestal na enkele uren of dagen. Ook na een behandeling met Radiesse kun je last hebben van deze bijwerkingen.

Behandelzones

Zoals al eerder is gezegd, is Radiesse vooral geschikt voor de diepere rimpels zoals de neus-lippenplooi en marionetlijnen. Toch zijn er verschillende behandelingen mogelijk met dit product. Ingevallen wangen of zakkende jukbeenderen kunnen heel goed behandeld worden met Radiesse. Doordat het een gel is, kun je heel goed volumeverlies behandelen.

Behandeling van de handen met Radiesse
Andere behandelmogelijkheden zijn:
  • Het liften van de wenkbrauwen
  • Het corrigeren van hobbels bij de neus
  • Het volumeverlies van de handen opvullen zodat de pezen en botten minder zichtbaar zijn.
  • Een ingevallen kin weer volume geven
  • Strakke vormen creëren bij voorbeeld de kaaklijn

Radiesse

Radiesse bij mannen

Bij ouder worden de mannen verliest de kin zijn volume. Door volume aan te brengen, krijg de man weer een sprekende kin en zijn de oneffenheden minder zichtbaar. Waar ouder wordende mannen ook last van hebben, is een steeds meer hangende kaaklijn of een ronde kaaklijn. Dit is voor veel mannen een pijnpunt, omdat zij een goede kaaklijn vinden staan voor mannelijkheid. Met Radiesse komt het volume terug, maar je kunt je kaaklijn ook corrigeren en minder rond laten lopen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Radiesse filler? Lees dan onze uitgebreide informatiepagina over Radiesse.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen