Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Wat te Verwachten Tijdens Je Eerste Esthetische Consultatie

28-05-2024

Inleiding

Het beginnen aan je reis met esthetische behandelingen start met een uitgebreide consultatie. Deze initiële ontmoeting is cruciaal om je doelen te begrijpen, je behoeften te beoordelen en een gepersonaliseerd behandelplan te ontwikkelen. In deze blogpost zullen we je begeleiden door wat je kunt verwachten tijdens je eerste esthetische consultatie, zodat je je voorbereid en geïnformeerd voelt.

 1. Discussie van Doelen en Zorgen
 2. De consultatie begint met een discussie over je esthetische doelen en zorgen. Wees open en eerlijk met je behandelaar over wat je hoopt te bereiken en welke specifieke kwesties je wilt aanpakken. Dit gesprek helpt de behandelaar je verwachtingen te begrijpen en het behandelplan af te stemmen op je behoeften.
 3. Medische Geschiedenis en Beoordeling
 4. Je behandelaar zal een gedetailleerde medische geschiedenis opnemen om te verzekeren dat je een geschikte kandidaat bent voor de behandelingen die je overweegt. Dit omvat informatie over eventuele vorige cosmetische procedures, allergieën, medische aandoeningen, en medicatiegebruik. Een grondige beoordeling van je huidtype, gezichtsstructuur en algehele gezondheid wordt ook uitgevoerd.
 5. Onderzoek en Fotografie
 6. Tijdens de consultatie zal je behandelaar je gezicht en huid onderzoeken, vaak met het nemen van foto’s voor referentie. Deze foto’s helpen je basale uiterlijk te documenteren en zijn nuttig voor het plannen en volgen van de voortgang van je behandelingen. De behandelaar kan een spiegel of digitale hulpmiddelen gebruiken om mogelijke veranderingen en uitkomsten te illustreren.
 7. Behandelingsopties en Aanbevelingen
 8. Op basis van je doelen en de beoordeling zal je behandelaar de beschikbare behandelingsopties bespreken. Ze zullen de voordelen, risico’s, en verwachte resultaten van elke procedure uitleggen, waardoor je een geïnformeerde beslissing kunt nemen. Dit is ook het moment om eventuele vragen die je hebt over de behandelingen en hun effecten te stellen.
 9. Ontwikkelen van een Gepersonaliseerd Behandelplan
 10. Een gepersonaliseerd behandelplan wordt opgesteld om aan je specifieke behoeften en doelen te voldoen. Dit plan kan een combinatie van behandelingen omvatten, zoals dermale fillers, Botox, of huidverzorgingsproducten. De behandelaar zal de aanbevolen tijdlijn, het aantal sessies, en eventuele voorbereidings- of nazorginstructies schetsen.
 11. Kosten en Planning
 12. Tot slot zal de behandelaar informatie verstrekken over de kosten van de behandelingen en beschikbare betalingsopties. Ze zullen ook helpen bij het plannen van je eerste behandelingsessie en eventuele vervolgafspraken. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de financiële aspecten en de totale betrokkenheid die nodig is.

Conclusie

Je eerste esthetische consultatie is een essentiële stap in je cosmetische reis. Het biedt een kans om je doelen te bespreken, professionele aanbevelingen te ontvangen, en een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen. Door te weten wat je kunt verwachten, kun je je consultatie met vertrouwen benaderen en geïnformeerde beslissingen nemen over je esthetische zorg.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen