Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Kleding

Ben jij een warm of koel kleurtype?

14-07-2017

Ongetwijfeld heb je wel eens kleding gepast en gedacht: dit is niet mijn kleur. Onbewust heb je door welke kleur iets voor jouw huidteint doet en welke je dof en grauw laten lijken. Daarom is het belangrijk om te weten of jij een koel of warm type bent. Na het lezen van dit blogartikel weet je het.

kleuren

Kleding doet veel voor jouw huid. Kies je echter de verkeerde kleur, dan kan je er al snel grauw of hard uitzien. Er zijn vier verschillende kleurtypes die over het algemeen worden ingedeeld als herfst, zomer, lente en winter. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerkende kleuren. Met het overzicht hieronder kom jij erachter of je een koel of warm kleurtype bent. Mensen met sproetjes zijn over het algemeen warme types. Aan jouw natuurlijke haarkleur, ogen en huid kun je ook zien of jij warm of koel bent.

vrouw met bruin haar

Warm kleurtype

Over het algemeen kun je stellen dat warme types onbewust eerder voor gouden sieraden kiezen. Jouw huid is ivoor, perzik of beige van kleur met eventueel rode wangen. Hieronder een overzicht met meer voorbeelden van warme kenmerken in een gezicht.

Ogen

Bruin/groen, reebruin en blauw met gouden stipjes rond de pupil.

Natuurlijke haarkleur

Blond: goud-, honing- , midden- of donkerblond

Bruin: Licht- en middenbruin of donkerbruin met een rode waas

Rood: Rood/rossing of koperrood

 

vrouw bij muur

Koel type

Over het algemeen kun je stellen dat koele types onbewust eerder voor zilveren sierraden kiezen. Jouw huid is roze/beige, donkerbeige of donker olijf van kleur met eventueel licht roze wangen. Hieronder een overzicht met meer voorbeelden van warme kenmerken in een gezicht.

Ogen

Grijs/blauw, donker blauw, grijs/groen of een mengeling van bruin, groen en blauw

Natuurlijke haarkleur

Blond: Wit-, as- of Zweeds blond

Bruin: Licht-, midden- en donker asbruin

Overig: Zwart, zilvergrijs en antracietgrijs

hand in licht

Andere testen

Kom je er toch niet helemaal uit? Dan hebben we nog drie testen gevonden die je kunnen helpen.

Adertest

Leg je onderarm op een vlak ondergrond en kijk naar de aderen bij je pols die zichtbaar zijn. Hebben deze een groen/blauwe kleur? Dan ben je waarschijnlijk een warm type. Zijn de adertjes blauw? Dan ben waarschijnlijk meer een koel type.

Sieradentest

Zoals we hierboven al schreven past bij koele types een zilver sierraad en warme types staat goed beter. Zoek naar een zilver en goud sierraad in huis. Het mag ook een goudkleurig beeldje of iets dergelijks zijn. Houd de sierraden bij je gezicht en kijk welke kleur jouw huid ophaalt. Probeer met een objectieve blik te kijken. Deze test is soms wat lastiger, omdat er mensen zijn die goud sowieso niet mooi vinden.

goud en zilveren armband

Witte sjaal

Het is een lastige test, maar zeker het proberen waard. Zoek naar een witte sjaal, wit kledingstuk of desnoods een a4-tje. Let op: het moet echt wit zijn en geen gebroken wit of crème. Zoek een plek met goed daglicht. Houd het witte voorwerp bij je hals, arm en daarna bij het gezicht. Welke gloed zie je? Mensen met een warme teint zien een gelige gloed terwijl koele types een blauw/paarsige gloed zien.

 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening

Welke kleuren draag jij graag?

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen