Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Volle lippen voor jongere uitstraling

13-11-2014
Vrouwen die op latere leeftijd nog steeds een jonge uitstraling hebben, beschikken meestal over relatief volle lippen. Wetenschappers onderzochten welke uiterlijke factoren leiden tot een jonge uitstraling bij vrouwen.

Ze bestudeerden foto’s van ruim honderd tweelingen tussen 59 en de 81 jaar uit Nederland. Ook werden de gezichten van 162 Britse vrouwen tussen de 45 en 75 jaar onder de loep genomen.

Jonge uitstraling komt door volle lippen

De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat alle vrouwen met een relatief jonge uitstraling beschikten over bijzonder volle lippen, zo meldt nu.nl. De volledige resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PLoS One.

Na je zestigste worden de lippen dunner

Vooral na het zestigste levensjaar begint de dikte van de lippen sterk uiteen te lopen bij vrouwen. Bij sommige van de zestigplussers die waren gefotografeerd voor het onderzoek besloeg de afstand tussen het bovenste deel van de bovenlip en het onderste deel van de onderlip slechts drie millimeter. Bij anderen was datzelfde gebied meer dan 2,2 centimeter lang.

Volle lippen zijn belangrijker dan het ontbreken van rimpels of wallen

Volgens de wetenschappers is de dikte van de lippen bij vrouwen veel doorslaggevender voor een jonge uitstraling dan bijvoorbeeld rimpels of wallen. “Toen we de mensen identificeerden die er jong uitzagen voor hun leeftijd, viel ons vooral op hoe hun lippen verschilden van andere vrouwen”, verklaart hoofdonderzoeker David Gunn in The Sunday Times.

Ouderdomsvlekken, huidbeschadigingen en grijs haar zijn minder belangrijk

Vrouwen lijken ondanks de mogelijkheden tot een lipvergroting echter weinig te doen om de dikte van hun lippen op latere leeftijd op peil te houden. “Het is een uiterlijk kenmerk dat sterk genetisch is bepaald”, aldus Gunn. Naast de grootte van de lippen zijn in mindere mate huidbeschadigingen, ouderdomsvlekken en grijs haar van invloed op de geschatte leeftijd van vrouwen, zo blijkt uit het onderzoek.

Wat vindt jij belangrijker? Volle lippen of geen rimpels. Laat het ons weten

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen