Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Van Siliconen naar Hyaluronzuur: De Verschuiving in Dermale Fillers door de Decennia

29-04-2024

De evolutie van dermale fillers is een verhaal van constante innovatie en verbetering in de zoektocht naar veiligere en effectievere cosmetische oplossingen. Een van de meest significante veranderingen in de afgelopen decennia is de verschuiving van siliconen naar hyaluronzuur (HA) als de voorkeursstof voor fillers. Deze blogpost duikt in de redenen achter deze verandering en de impact ervan op de esthetische geneeskunde.

De Vroege Dagen: Siliconen als Filler

Siliconen werden halverwege de 20e eeuw populair als dermale fillers vanwege hun duurzaamheid en het vermogen om aanzienlijke volumeverbeteringen te bieden. Echter, door de jaren heen werden ernstige complicaties zoals granulomen en andere ongewenste reacties duidelijk, wat leidde tot een heroverweging van hun veiligheid. De bezorgdheid over de veiligheid van siliconen culmineerde in de jaren ’90 toen het gebruik ervan werd beperkt in vele landen.

De Opkomst van Hyaluronzuur Fillers

Hyaluronzuur, een stof die van nature voorkomt in het menselijk lichaam, werd geïntroduceerd als een alternatief voor siliconen. HA-fillers zoals Restylane en Juvéderm werden snel populair dankzij hun biocompatibiliteit en het vermogen van het lichaam om deze natuurlijk af te breken. In tegenstelling tot siliconen bieden HA-fillers een lager risico op complicaties en allergische reacties, wat ze een veiligere keuze maakt voor patiënten en artsen.

Voordelen van Hyaluronzuur Fillers

De voordelen van HA-fillers zijn talrijk. Ze zijn niet alleen veiliger, maar bieden ook resultaten die natuurlijk aanvoelen en eruitzien. De tijdelijke aard van HA-fillers biedt ook een laagdrempelige manier voor patiënten om esthetische verbeteringen te ondergaan zonder de angst voor permanente veranderingen of langdurige bijwerkingen. Bovendien kunnen eventuele problemen met HA-fillers gemakkelijk worden opgelost met enzymen die het hyaluronzuur kunnen afbreken.

De Toekomst van Dermale Fillers

Terwijl hyaluronzuur fillers de voorkeur blijven genieten in de esthetische geneeskunde, is de industrie voortdurend op zoek naar nog veiligere en effectievere oplossingen. De ontwikkeling van nieuwe biocompatibele materialen die langduriger resultaten kunnen bieden zonder de veiligheid in gevaar te brengen, is een lopend focuspunt voor onderzoek.

Conclusie

De verschuiving van siliconen naar hyaluronzuur in dermale fillers markeert een belangrijke vooruitgang in de esthetische geneeskunde. Deze evolutie weerspiegelt de voortdurende toewijding aan patiëntveiligheid, innovatie, en de wens om natuurlijke, esthetisch aangename resultaten te leveren. Terwijl de technologie voortschrijdt, kunnen patiënten uitkijken naar nog veiligere en effectievere behandelingsopties die hun schoonheid op een natuurlijke en gezonde manier versterken.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen