Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Wangen

Sculptra: melk(zuurmolecuul) is goed voor elk

25-11-2019

Redenen om de filler Sculptra te gebruiken kunnen enorm uiteenlopen. Mensen willen “gewoon mooier” worden, veroudering tegengaan of hebben er om medische redenen behoefte aan. Zelfs topsporters hebben baat bij Sculptra hoewel je dit niet zou denken. Mensen die heel veel sporten hebben namelijk extreem weinig vet in hun lichaam, waardoor bijvoorbeeld hun gezicht er wat onnatuurlijk uit kan gaan zien. Dan kan Sculptra ook de oplossing zijn.

Wangen-1

Wat is Sculptra?

Sculptra is een van de oudste fillers (ontdekt in 1954), die je kan inspuiten om volumeverlies op te vullen. Het is dus een volume herstellend product. Het pakt het verouderingsproces bij de oorzaak aan door de biostimulatoren die in de filler zitten. Deze zorgen voor verjonging van de gezichtsvorm en meer volume met een natuurlijk resultaat.

Ingrediënten

Deze filler bestaat uit volledig biologische ingrediënten die tot een hydrogel zijn verwerkt. Melkzuurmoleculen, die zich onder andere bevinden in vruchten, worden tot melkzuurpolymeren verwerkt. Deze worden vervolgens in de filler verwerkt die dikker is van structuur en moleculen bevat die de huid stimuleren. Voor de melkzuurmoleculen in Sculptra worden bieten gebruikt.

Hoe werkt het?

Sculptra stimuleert de vorming van het eigen collageen in de huid. Het polymerkzuur uit de gel wordt over een periode van maanden langzaam afgebroken, terwijl er gedurende diezelfde periode nieuwe collageenweefsels worden aangemaakt. Zelfs wanneer de filler volledig uit het lichaam is verdwenen, blijft het effect aanwezig door het opgebouwde netwerk van collageen.

 

De behandeling

Tijdens een persoonlijk consult kan de arts aangeven dat Sculptra voor jou een goed product is dat aansluit bij jouw wensen. Na de behandeling kan er lichte zwelling, een oedeem (ophoping van vocht) en/of een bloeduitstorting (de huid wordt een beetje blauw) ontstaan. Daarom wordt koelen met een cold pack gedurende maximaal tien minuten aanbevolen. Dit zijn bijwerkingen die bij meerdere fillers aanwezig zijn. Het is niet gevaarlijk en de bijwerkingen verdwijnen binnen enkele dagen.

Om goed te herstellen kun je de eerste twee dagen een aantal keer per dag ijsblokjes of ‘coldpacks’ op de behandelende plaatsen leggen (min vijf, max tien minuten). Dit vermindert de kans op oedeem en vermindert de zwelling.

sculptra-voor-en-na

Waarvoor wordt het gebruikt?

Eerst werd Sculptra gebruikt in de voedingsindustrie, in de chirurgie en in de tandheelkunde. Omdat het al op deze gebieden gebruikt werd, onderzocht Franse dermatoloog Dr. Laglenne de mogelijkheden om melkzuur tot implantatie in de huid te onderzoeken. Hiervoor moest het melkzuur worden omgevormd in een gel.

Onderzoek

Uit vervolgonderzoek werden de internationale normen zoals opgesteld door de Europese Farmaceutrische commissie meegenomen en bleek dat melkzuurpolymeren genoeg ideale eigenschappen had die het zeer geschikt maak voor cosmetische behandelingen. Op esthetisch gebied hebben meer dan 20 studies met 4000 patiënten het juiste veiligheid en doeltreffendheid van Sculptra aangetoond.

sculptra-voor-en-na

Welke gebieden zijn geschikt?

Sculptra is een filler die vooral geschikt is om volumeverlies mee op te vullen. Je moet dan denken aan de volgende behandelzones:

  • De slapen kunnen op een natuurlijke wijze en met een goed resultaat worden opgevuld.
  • Plooien en volumegebrek bij de jukbeenderen
  • Wangplooien en ingevallen wangen: Vetverlies van de wangen kan worden hersteld met melkzuurpolymeren waarbij de huiddikte verviervoudigd kan worden. (volgens studie van Dr. Jonathan Kadouch in gemiddeld drie behandelingen).
  • Neuslippenplooi: De plooien tussen neusvleugels en de mondhoeken kunnen worden behandeld met Sculptra. Daardoor zie je er minder moe uit.

scu-0-Sculptra-G-150x150

Meer informatie

  • Wil je meer weten? Lees dan onze uitgebreide informatiepagina over Sculptra
  • Wil je weten of Sculptra iets voor jou is? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met dokter Meulenaar. Dat kan via het telefoonnummer: 085-4013678

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen