Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Sculptra: opvulling en collageen

14-03-2016

Sculptra is een filler die meer doet dan alleen opvullen. Door de speciale formule zorgt dit product ook voor de aanmaak van collageen. In dit blogbericht alles over deze biologisch afbreekbare filler.

Sculptra voor opvulling en collageen

Behandeling van de neuslippenplooi

Er zijn veel fillers op basis van hyaluronzuur, maar Sculptra is anders. Dit product bestaat uit een gel waar melkzuurmoleculen in zitten. De moleculen in deze filler worden gewonnen uit bieten. Ja, je leest het goed. Uit bieten. Melkzuur komt overigens niet alleen voor in bieten, maar ook in vruchten.

Geen allergische reactie

Maar wat misschien nog belangrijker is, is de veiligheid die dit product biedt. De melkzuurmoleculen worden door het lichaam zelf opgenomen en afgebroken. Uit twintig verschillende onderzoeken met zo’n vierduizend patiënten is gebleken dat Sculptra geen allergische reacties veroorzaakt. Ook als het in grotere hoeveelheden wordt gebruikt, is het product veilig. Daardoor heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) Sculptra goedgekeurd.

Sculptra

Jukbeenderen en meer

Niet elke zone is geschikt om te behandelen met Sculptra. De gebieden waar volumeverlies is, zoals de jukbeenderen, zijn erg geschikt om te behandelen. Ook de neuslippenplooi, de marionetlijnen en de mondhoekplooien kunnen goed aangepakt worden met deze filler. De cosmetisch arts kan tijdens een persoonlijk consult aangeven of jij een geschikte kandidaat bent voor Sculptra en welke alternatieven er zijn als dit niet het geval blijkt.

Indicaties waar Sculptra gebruikt kan worden
Indicaties waar Sculptra gebruikt kan worden

 

Meer dan een vuller

Het grootste verschil met andere fillers is dat Sculptra niet alleen opvult, maar ook de aanmaak van collageen stimuleert. Het resultaat blijft daardoor veel langer zichtbaar. Over het algemeen blijft het effect zeker twee jaar zichtbaar.

Dit is vrij lang, maar dat komt door die melkzuurmoleculen. Wanneer je een behandeling met Sculptra hebt gehad, gaat het lichaam na enkele weken aan het werk. Op de plaatsen waar de filler is ingespoten gaat zich collageen vormen.

Sculptra voor en na
sculptra voor en na

 

Lichaam doet z’n werk

De filler wordt zelf door het lichaam opgenomen in de maanden na de behandeling, maar het collageen blijft aanwezig in de huid. Daardoor blijft het resultaat lang zichtbaar. Het kan zo zijn dat je niet altijd na één behandeling klaar bent. Wanneer de aanmaak van collageen niet voldoende blijkt na enkele weken is het verstandig de behandeling te herhalen voor een optimaal en langdurend effect.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen