Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Risico op cosmetische ingrepen is zeer klein

27-11-2014

Wat we al wisten wordt in deze studie bevestigd. De kans op bijwerkingen van kleine cosmetische dermatologische behandelingen is zeer klein. Dat blijkt uit onderzoek van Alam e.a. gepubliceerd in JAMA Dermatology. In deze studie werd gekeken naar het optreden van bijwerkingen na non-invasieve tot minimaal invasieve cosmetische dermatologische behandelingen onderzocht. Deze behandelingen omvatten laser en injectables, zoals botox en fillers.

In totaal werden 48 bijwerkingen geteld na 20.399 uitgevoerde behandelingen neerkomend op een incidentie van minder dan 0,5 procent. Geen daarvan leidde tot ernstige ziekte en de meeste verdwenen spontaan op korte termijn. De meeste bijwerkingen werden gezien na behandeling van wangen, neus en oogleden, en na behandeling met fillers.

De auteurs concluderen dat cosmetische ingrepen, mits uitgevoerd door goed getrainde cosmetisch artsen, minimale risico’s met zich meebrengen. Interessant nieuws in een maatschappij waarin een toenemende vraag bestaat naar behandeling van cosmetisch ontsierende huidafwijkingen en verouderingsverschijnselen van de huid.

Bron: JAMA Dermatology

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen