Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Jij hebt ook een filtrum met dit als reden

28-03-2016

Kijk maar eens in de spiegel, naar je partner of bij je baas. Zij hebben, net als jij, ook een soort groefje recht onder de neus. Dit groefje wordt ook wel je filtrum genoemd. Veel mensen noemen het een ‘snotgootje’, maar de naam filtrum komt van het Griekse woord voor liefdesdrank. De oude Grieken zouden het groefje als een erogene zone zien. Allemaal leuk en aardig, maar waarom hebben we een filtrum?

filtrum-lippen

Legpuzzel

Dit gootje ontwikkelt zich al tijdens de tweede en derde maand van de zwangerschap. Terwijl een kind in de baarmoeder zit, ontwikkelt het gezicht. Dat proces verloopt eigenlijk als een soort legpuzzel. Alles begint vormloos. Daarna ontwikkelt het zich van achteren naar voren. De plek waar alles samenkomt, je raadt het al, is bij het plekje recht onder de neus.

Dit is dus eigenlijk het laatste stukje van de puzzel. Dit hele proces gebeurt dus in de baarmoeder tijdens de tweede en derde maand. Wanneer het dan niet ontwikkelt, gebeurt dat ook niet meer in een later stadium.

Hoe ontstaat het filtrum?

Het onderstaande filmpje is goed te zien hoe jij dus ook dit groefje komt. Het is een clip uit het BBC-programma Inside The Human Body

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen