Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Onderzoek naar cosmetische ingrepen door de Universiteit van Tilburg

22-05-2014

Logo Tilburg Universiteit

De Universiteit van Tilburg probeert uit te zoeken wat de culturele en sociale invloeden zijn op het gebruik van cosmetische ingrepen.

 

Steeds meer mensen besluiten namelijk om cosmetische ingrepen te ondergaan. Met name het gebruik van botox en fillers neemt sterk toe.

 

De Praktijk voor Injectables is gevraagd of zij patiënten in contact konden brengen met de onderzoekers van de Universiteit van Tilburg. Wij werken hier natuurlijk graag aan mee.

 

De onderzoeksgroep willen graag mensen interviewen die een filler- of botoxbehandeling hebben ondergaan over de persoonlijke beweegredenen en ervaringen van de filler-behandeling.

Wie zijn de onderzoekers

Onderzoek cosmetische ingrepen- Universiteit Tilburg

De interviews zullen worden afgenomen door Ilona de Kooter en Ninja Nuhn. Zij zijn derdejaars Liberal Arts and Sciences studentes met als specialisatie Sociale Wetenschappen. In deze studierichting wordt een combinatie gemaakt van vooral sociologie en psychologie.

 

Zij doen dit onder begeleiding van ad. prof. Alkeline van Lemming die al jarenlang onderzoek doet naar deze belangrijke maatschappelijke trend.

Professor Alkeline van Lenning verricht onderzoek naar het verband tussen lichaam en identiteit

Ga naar de publicaties van professor Alkeline van Lenning

 

 Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Jouw verhaal wordt o.a. gebruikt voor de bachelorscriptie van de twee studentes en zal mogelijk als basis dienen voor wetenschappelijke artikelen over dit onderwerp. Je kunt er wel op rekenen dat jouw verhaal volledig anoniem zal blijven.

Vind je het leuk om met jouw verhaal een bijdrage te leveren aan de wetenschap?

Neem dan contact op met de twee onderzoekers. Natuurlijk zijn ze altijd bereid om aanvullende vragen te beantwoorden.

Contactgegevens

Ilona de Kooter (i.dekooter@tilburguniversity.edu)
Ninja Nuhn (n.j.nuhn@tilburguniversity.edu)

Natuurlijk kun je ook bellen op het nummer:

0653982798

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen