Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Maak een vuist tegen verouderde handen

04-11-2016

Sieraden laten je handen vaak goed uitkomen. De trouwring die je bijvoorbeeld al jaren hebt, siert je ringvinger. Ook je nieuwe armband staat er perfect bij. Helaas komt ouderdom met de jaren en die slaat je handen niet over. Een dunne, bijna perkamentachtige huid met hier en daar een pigmentvlekje, is het gevolg. Je hebt verouderde handen.

hands-1179560_1920

Handen worden zwaar op de proef gesteld

Het verouderingsproces maakt voor niemand een uitzondering. Leeftijd is niet het enige probleem voor je huid. Blootstelling aan ultraviolet (UV) licht versnelt het verouderingsproces en zorgt ervoor dat er nog minder collageen en elastine wordt aangemaakt. Deze stoffen zorgen ervoor dat je huid mooi strak en soepel blijft.

Roken is een andere veroorzaker, omdat het de bloedtoevoer naar de huid vermindert. Daarnaast mogen we niet vergeten dat handen harde werkers zijn. De hele dag worden ze op de proef gesteld door bijvoorbeeld schoonmaakmiddel, maar ook door warmte en kou.

Regelmatig stel je je voor aan nieuwe mensen op je werk of binnen je vriendenkring. Handen schudden is een bijna verplicht ritueel waar je niet onderuit komt, maar je vindt het vreselijk. Het liefste houd je jouw handen heel de dag in je zak. Handen worden vaak vergeten als het gaat om cosmetische behandelingen. Als je je gezicht laat behandelen tegen ouderdom, kunnen handen je echt leeftijd nog steeds verraden.

handen-1

Verstoppen is niet nodig

Als een perkamentachtige huid je het meeste dwarszit, kunnen fillers een oplossing zijn. De filler Radiesse is hiervoor erg geschikt en tijdens de behandeling worden kleine hoeveelheden in het probleemgebied geïnjecteerd. Na de behandeling kan er een tijdelijke zwelling ontstaan, die na 3 tot 4 dagen weer verdwijnt. Dan heb je wel weer mooie handen voor 12 tot 18 maanden.

Voor mensen die een injectie niet zien zitten en toch hun pigmentvlekken willen behandelen, is tretinoïnecrème de uitkomst. Dit is een vitamine a-zuur crème en is de enige crème waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het helpt tegen beginnende lijntjes en pigmentvlekken. De crème gaat oneffenheden tegen en kan ook worden gebruikt in combinatie van fillers. Bekijk hieronder enkele voor- en na foto’s van behandelingen aan de handen.

Handen-b-a-4-150x150 Handen-b-a-5-150x150

Voorkomen verouderde handen

Het enige wat je kunt doen om verouderde handen tegen te gaan, is je huid beschermen tegen schadelijke UV straling. Smeer jezelf daarom altijd goed in met zonnebrand. Daarmee kun je vroegtijdige huidveroudering aan de de handen voorkomen. Je houdt het niet tegen en krijgt iedereen er vroeg of laat mee te maken.

Meer informatie

  • Als je merkt dat je er echt mee zit, kun je altijd een persoonlijk consult aanvragen, om te kijken welke oplossing er voor jou en je handen is.
  • Wil je je vrijblijvender informeren naar onze behandelmogelijkheden en prijzen, stuur dan een foto naar dokter Meulenaar via Facebook messenger. Hij beantwoordt alle berichtjes altijd zelf en kan je een persoonlijk advies en een inschatting van de kosten geven.
  • Wil je meer lezen over verouderde handen? Ga dan naar onze uitgebreide informatiepagina.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen