Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Lippen introductiefoto

Lippen vergroten onder de 18 jaar

18-11-2016

Hoe belangrijk zijn lippen? Als je social media moet geloven, heel belangrijk. ‘Overal’ zie je dunne meisjes met volle lippen. Lippen worden steeds groter en zo ook het aantal jonge vrouwen dat hierdoor geïnspireerd raakt. Dat merken klinieken en vakvereniging NVCG. Maar NIX<18, dus ook geen lipfillers.

jonge-vrouw-maakt-foto-van-haar-lippenintroductiefoto

Bekende mensen met veel bereik onder jonge meisjes zorgen voor vergroting van de hype. Vlogger en tieneridool Monica Geuze liet deze zomer haar lippen opvullen bij een kliniek en maakte er een video over. “Voor mijn gevoel doet letterlijk iedereen het”, zegt ze in haar vlog. Deze video is ondertussen meer dan 287.000 keer bekeken. Hierna werd het meteen drukker bij de kliniek waar ze was geweest, aldus een artikel uit NRC Handelsblad. Maar dit was zeker niet het begin van de hype. De cosmetisch artsen zeggen de laatste jaren steeds meer een toename te zien van het aantal jonge vrouwen dat een lipvergroting wilt.

Leeftijdsgrens lipvergroting

Maar niet zo maar iedereen krijgt een behandeling. Veel klinieken hanteren, zoals ook is afgesproken met de NVCG, een leeftijdsgrens. Onder de achttien geen cosmetische behandelingen. Toch zijn er genoeg klinieken die lipvergrotingen wel voor meisjes onder de achttien jaar aanbieden. Dit bleek ook uit een uitzending van televisieprogramma Kassa. Dit is in strijd met de ethische richtlijn die is afgesproken met NVCG en ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wij, de Praktijk voor Injectables, handelen naar deze richtlijn.

logo-nvcg

Keurmerk NVCG

Tijdens een zoektocht naar de juiste behandeling kun je van alles tegenkomen. Van een gespecialiseerde kliniek tot een DIY (Do It Yourself) kit met een naald en filler. Thuis aan de slag gaan is uiteraard een slechte keuze. De Praktijk voor Injectables zegt daarom niet voor niets: “Kies je arts zorgvuldig.” Elke basisarts mag zich een cosmetisch arts noemen, maar dat betekent niet dat hij of zij injectables veilig kan spuiten met een natuurlijk resultaat. Daar zijn aanvullende trainingen en opleidingen voor nodig. Ook verschillende producten mogen niet door elke cosmetisch arts gebruikt worden. Voor bijvoorbeeld Plexr Soft Surgery en Happy Lift moet de behandeld arts speciale trainingen hebben gehad.

Let op of de kliniek het keurmerk van de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde (NVCG) heeft. Bij deze vereniging kunnen alleen cosmetisch artsen met voldoende klinische ervaring lid worden. Zij worden onder andere jaarlijks bijgeschoold. Klinieken die hierbij zijn aangesloten mogen geen reclame voor zichzelf maken.

Hype: vollere lippen

Dus ben je geen 18? Dan kun je je lippen laten vergroten met risico’s, maar dat wil niemand. Dus heb geduld tot je achttiende en ga dan naar een kliniek met goed geregistreerd keurmerk zodat je ook kunt rekenen op een goed en een natuurlijk resultaat.

anatomie-van-de-lippen

Meer informatie

Wil je meer informatie over factoren waar je bij een cosmetische behandeling op moet letten? Lees dan het blog: ‘Dit wil je weten van het product, de behandeling en de cosmetisch arts

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen