Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Kledingtips voor de langere dames

22-09-2017

Kledingtips voor langere dames kunnen soms welkom zijn. Kleding kopen is niet altijd makkelijk als je langer bent dan 1.75 meter. Maxirokken en jurken waren vorige zomer helemaal de trend, maar komen bij jou tot aan je enkels. Daarnaast kan kleding ervoor zorgen dat je nog langer lijkt. Daarom vandaag kledingtips voor de langere dames.

vrouw in gras

Speciale (web)winkels

Kledingtips vinden langere dames soms erg handig. Voordat we overgaan tot concreet advies willen we je het eerst deze tip meegeven. Er bestaan speciale winkels en webshops voor lange mensen. De mouwen of de lengte van een cocktailjurkje zijn bijvoorbeeld dan gewoon langer. Via Google kun je diverse (web)winkels vinden. Laten we nu overgaan op de andere tips.

kleding in etalage

Uit je broek

Heb je lange benen? Draag dan je T-shirt of blouse over je broekrand heen. Je lichaam, en met name je benen, lijkt anders oneindig lang en dat effect wil je juist tegengaan. Het kan zijn dat jouw werk als regel heeft: shirt in je broek. In dat geval kun je kiezen voor een (langere) blazer die over je broekrand heen valt. Daarmee creëer je hetzelfde effect.

Jeans

 

Broekspijpen omrollen

Deze tip is heel veelzijdig. Is je broek te kort? Sla dan de pijp iets om en niemand die het ziet. Je kunt het combineren met veel verschillende soorten schoenen. Daarnaast zien je benen er ook iets korter uit door het oprollen. Op dit moment zie je veel opgerolde broekspijpen zoals bij de zogenoemde ‘mom jeans’. Daarnaast is het gewoon hartstikke trendy mee.

 

Gestreept

Kies voor horizontale strepen. Dat is een goede tegenhanger voor je lengte. Dit soort strepen kunnen je helaas ook iets voller laten ogen. Als dat het effect is, kun je strepen beter vermijden. Het goede nieuws is dat strepen weer helemaal trendy zijn dit najaar en zullen dus niet moeilijk zijn om te vinden.

 

Print en kleur

Kies in je outfit altijd voor verschillende kleuren. Dus een blauwe broek en een witte blouse. Een complete look in dezelfde kleur laat je langer lijken. Om dat geheel te doorbreken kun je ook kiezen voor een print in één kledingstuk of juist twee rustigere prints bij elkaar.

Vrouw in gras

Jurken

Jurken zijn een grote frustratie voor veel langere mensen. Al snel lijkt het op een lang shirt. In de wereld van jurkjes zijn er oneindig veel verschillende soorten. Dat is ook met de lengte het geval. Zoek naar: ‘midi-jurken’. Deze komen tot net over je knie wat je lengte zeker ten goede komt.

 

Jassen

Gelukkig zijn lange jassen, zoals trenchcoats, helemaal hip en zie je ze volop in de winkel. Een lange jas creëert hetzelfde effect als een shirt over je broekrand. Maar nog beter: een jas tot over je billen.

Foto jeans en sneakers
Foto jeans en sneakers

Schoenen

Wat draag je onder de perfecte outfit? Het is zeker niet altijd makkelijk. Handig om te weten: open schoenen laten je benen langer lijken. Een (hoog)sluitende schoen zoals een sneaker of enkellaarsje passen beter bij jou. In de tropische zomer of bij een stijlvol evenement is dat niet altijd wat je wilt. Wil je open sandalen of hakken, kies dan voor een model met enkelbandjes. Dit soort schoenen ‘snijden’ als het ware je benen af.

 

Met deze kledingtips voorkom je dat je te lang lijkt en accentueer je jouw lengte op een andere manier. Lang zijn heeft ook zo zijn voordelen, zoals bij het bovenste schap kunnen in de supermarkt.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen