Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Ken jij Fat Grafting al?

Ken jij Fat Grafting al?

17-04-2023

Bij Praktijk voor Injectables blijven we graag op de hoogte van de nieuwste producten, technieken en behandelingen. Zo gaan wij graag naar congressen en bijeenkomsten om de nieuwste ontwikkelingen te zien op het gebied van beauty. Een van de laatste nieuwtjes is ‘Fat Grafting’. Deze gaan we in deze blog met je bespreken.

Fat Grafting

Wat is het?

Fat Grafting, ook wel bekend als lipomodelling, heeft als doel ongewenst vet te verwijderen uit een bepaald gebied in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld de buik of de dijen zijn. Vervolgens wordt ditzelfde vet gebruikt om een ander deel van het lichaam glad te strijken of te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld bij de billen of borsten gedaan worden.

Wat zijn de voordelen?

Fat Grafting kent verschillende voordelen, die hebben we hieronder voor je opgesomd:
  • Het geeft langdurige, natuurlijk ogende resultaten
  • Weinig tot geen littekens in het behandelde gebied
  • Strijkt rimpels, deuken en oneffenheden in de huid glad
  • Vult gebieden in de huid op die volume missen

Hoe lang houdt het effect aan?

De resultaten van Fat Grafting kunnen over het algemeen als permanent worden beschouwd. Rond ons 20e levensjaar, stopt je lichaam met het aanmaken van nieuwe vetcellen. Dit betekent, dat de plek in het lichaam waar de vetcellen zijn weggehaald, permanent minder vetcellen bevat. Dit betekent dat je minder snel aankomt op het behandelde gebied. Let wel op: dit betekent niet dat aankomen niet mogelijk is. De achtergebleven vetcellen kunnen zich nog wel vergroten.

Hoe lang is de hersteltijd?

De hersteltijd na Fat Grafting is ongeveer 4-6 weken. Echter is de exacte hersteltijd afhankelijk van de grootte van de ingreep en de reactie van je lichaam. De hersteltijd kan daarom per persoon verschillen.

Wat zijn de risico’s?

Er zijn risico’s verbonden aan Fat Grafting wanneer deze niet goed wordt uitgevoerd. Laat je behandeling daarom altijd uitvoeren door een ervaren arts. Laat je daarnaast ook altijd goed informeren over mogelijke risico’s en gevolgen voor je een behandeling laat uitvoeren.

Nog vragen?

Mocht je benieuwd zijn wanneer wij deze behandeling gaan aanbieden, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van al onze nieuwe behandelingen en aanbiedingen.

Ben je in de tussentijd benieuwd naar welke alternatieven wij al aanbieden? En hoe jij nu al je gewenste resultaat kan bereiken? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend consult.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen