Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Gezicht reinigen

Deze ingrediënten kunnen je huid irriteren

01-09-2017

In dit blog vind je een lijst met drie ingrediënten die je liever niet in je huidverzorgingsproduct wilt. De winkels en drogisterijen staan vol met serums, crèmes en lotions. De keuze is enorm en niet altijd makkelijk. De lijst met ingrediënten rolt niet makkelijk over de tong. Sommige stoffen kun je beter schrappen uit je huidverzorgingsproducten. Ze irriteren bij veel mensen de huid en maken je daardoor niet mooier.

vingernagels

Eugenol

Deze geurstof werd vroeger verkregen uit kruidnagel. Tegenwoordig zie je veel synthetische varianten. De stof heeft een kruidige geur en is licht geel in de pure vorm. Als de stof in een bepaalde hoeveelheid voorkomt in cosmetica moet het op de verpakking staan. Eugenol is namelijk een allergeen en kan huidirritatie veroorzaken. Mensen met een allergie voor parfum moeten producten met dit ingrediënt zeker schrappen.

 

Cirtonellol

Dit ingrediënt wordt in veel cosmetica en parfum gebruikt als geurstof, maar ook als

cetronellol
Chemische weergave citronellol

insectenspray. Het is een doorzichtig, vrijwel vloeibaar en wordt gewonnen uit rozen. Het is voor fabrikanten sinds enkele jaren verplicht om de stof op de verpakking te

noemen bij een bepaalde hoeveelheid. Dit ingrediënt is namelijk een bekend allergeen en heeft de neiging om de natuurlijke huidbarrière te verstoren. Daardoor kun je last krijgen van irritatie en rode bultjes. Ook bij dit ingrediënt geldt: mensen met een parfumallergie kunnen deze stof beter vermijden.

 

bergamot
Bergamot

Bergamot

Bergamot is een citrusvrucht dat regelmatig is huidproducten voorkomt. Het valt onder de categorie plantextracten/oliën. Dit ingrediënt kan zorgen voor lichtovergevoeligheid, omdat het reageert op zonlicht. Dat merk je bijvoorbeeld na een (zonnig) dagje buiten. Ondanks de zonnebrandcrème heb je een branderig gevoel. Ook zie je wat lichte bultjes. Als dit herkenbaar is, zou je eens kritisch kunnen kijken naar de gebruikte huidproducten. Het kan namelijk zijn dat een plantextract zoals bergamot de veroorzaker is.

Jouw mening

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Heb jij wel eens last van huidirritatie?

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen