Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
huidproblemen tijdens de overgang blog

Huidproblemen tijdens de overgang

27-02-2023

Als je tijdens de menopauze of de overgang te maken krijgt met huidproblemen, is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt. Deze fase van het leven kan invloed hebben op de hormoonbalans van je lichaam, wat kan leiden tot veranderingen in de huid. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om huidproblemen tijdens de menopauze of de overgang te verminderen of te voorkomen. In deze blog geven we tips voor het omgaan met huidproblemen tijdens deze fase van het leven.

Tips tegen huidproblemen tijdens de overgang

  1. Drink voldoende water. Het is belangrijk om genoeg water te drinken om je huid gehydrateerd te houden en te helpen om afvalstoffen af te voeren. Probeer minstens acht glazen water per dag te drinken.
  2. Gebruik een vochtinbrengende crème. Tijdens de menopauze en de overgang kan de huid droger worden, dus het is belangrijk om een vochtinbrengende crème te gebruiken om de huid te hydrateren en te beschermen. Kies een crème met een hoge concentratie aan hydraterende ingrediënten, zoals glycerine of hyaluronzuur.
  3. Gebruik milde reinigingsmiddelen. Tijdens de menopauze en de overgang kan de huid gevoeliger worden voor irritatie. Gebruik daarom een mild reinigingsmiddel om de huid te reinigen zonder deze uit te drogen. Vermijd producten met alcohol of sterk parfum, aangezien deze de huid kunnen irriteren.
  4. Probeer stress te verminderen. Stress kan invloed hebben op de huid en kan leiden tot ongewenste huidproblemen. Probeer stress te verminderen door ontspanningstechnieken te beoefenen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van meditatie of yoga, of door voldoende slaap te krijgen.
  5. Maak een afspraak met een cosmetisch arts. Als je last hebt van huidproblemen tijdens de menopauze of de overgang en niet weet wat je eraan kunt doen, is het een goed idee om een afspraak te maken met een cosmetisch arts. Zij kunnen je advies geven over huidverzorgingsproducten of behandelingen die geschikt zijn voor jouw huidtype en huidproblemen.

Hulp nodig?

Huidproblemen tijdens de menopauze of de overgang kunnen vervelend zijn, maar gelukkig zijn er manieren om ze te verminderen of te voorkomen. We hopen dat de tips in deze blog je hebben geholpen om beter om te gaan met huidproblemen tijdens de overgang of de menopauze. Als je nog vragen hebt of op zoek bent naar professioneel advies, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze cosmetisch arts. Wij staan klaar om je te helpen met het behouden van een gezonde en stralende huid.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen