Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Behandeling verbergen

16-01-2015

Voor de meeste vrouwen is de beslissing om je rimpels te laten behandelen met Botox of fillers een grote stap. Niet alleen zorgt ervoor dat de cosmetische procedure het uiterlijk van je gezicht zal veranderen, maar je moet het effect ook gaan bijhouden met de daarbij horende kosten. Een ander belangrijk punt die je ook kan tegenhouden is de angst dat je omgeving erachter gaat komen. Ook al weet je dat er niets mis is om je gezicht wat mooier te maken kan je er toch tegenop zien om jouw keuze te moeten verantwoorden aan je omgeving. Wij geven je in deze blog een aantal tips hoe je je behandeling zoveel mogelijk geheim kan houden.

Het voorkomen van blauwe plekken en kneuzingen

Een kneuzing komt vaak voor als je je gezicht laat behandelen met injectables. Geen enkele dokter kan garanderen dat kneuzing en blauwe plekken niet zullen optreden. Je huid is namelijk heel gevoelig en heeft allerlei kleine vaatjes. Om kneuzingen toch zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Dus stop een week voor de behandeling met het slikken van Omega-3, Vitamine E of lijnzaad supplementen. Slik ook geen ibuprofen of andere pijnstillers (Paracetamol mag wel) een paar dagen van te voren. Tenslotte is het drinken van alcohol een nacht voor de behandeling ook geen goed idee. Al deze dingen zorgen ervoor dat de kans op bloeding en kneuzing een stuk groter is.

arnica helpt tegen blauwe plekken
arnica helpt tegen blauwe plekkenKneuzingen en blauwe plekken camoufleren en behandelen

Je kan twee middeltjes slikken die echt helpen kneuzingen te voorkomen. Deze zijn Arnica en Bromelaïne. Slik Arnica het beste in de morgen op de dag van je behandeling en direct na je behandeling. Mocht er toch een kneuzing optreden dan kan je arnica elke dag blijven slikken totdat de kneuzing weg is. Het is ook een goed idee om arnica gel te smeren op de plekken waar je je injecties hebt gekregen. Bromelaïne is een enzym die voorkomt in Ananas wat helpt om kneuzing en zwelling te verminderen in de gebieden waar geïnjecteerd is. Je kan Bromelaïne twee tot drie dagen voordat je de injecties ondergaat beginnen te slikken. Een week na je behandeling kan je weer stoppen.

 

 

Behandelen en camoufleren van blauwe plekken

Krijg je toch een kneuzing of blauwe plek dan is er nog geen reden tot paniek. Ten eerste, koel de gekneuzde gebieden als je thuis bent gekomen. Dit kan met gevriesde erwten (met theedoek) maar ook een simpel watje met water geeft al goed effect. Als je klaar bent met koelen smeer dan arnica créme op je gezicht.

Nu komt natuurlijk het lastigste deel omdat je meestal niet aan de hele wereld wil vertellen dat je je gezicht hebt laten behandelen maar het wel net lijkt dat je een knokpartij hebt gehad. Als dit het geval is dan moet je het volgende filmpje maar even bekijken. Deze geeft stap voor stap aan hoe je het beste blauwe plekken kan camoufleren.

Plan je behandelingen

Een belangrijk punt die vaak door veel vrouwen wordt vergeten is het timen van je afspraken. Maak je afspraak in ieder geval twee weken voor een belangrijke gebeurtenis. Mocht er zwelling of blauwe plekken optreden dan heeft je lichaam genoeg tijd om te herstellen. Maar hou ook rekening met je financiele bestedingsruimte bij het maken van een afspraak. Soms moeten er meer gebieden behandeld worden voor een natuurlijk effect en dan is het vervelend als je net niet genoeg geld of dat er te weinig tijd is ingepland om het af te maken. Natuurlijk komt het gelukkig ook voor dat je veel minder nodig hebt. Realiseer je dat fillers niet bij iedereen hetzelfde weken. Hierdoor kan de werkingsduur van je fillers verschillen met die van je vriendin.

Begrijp wat je wil bereiken met je behandelingen

Als je dan eindelijk hebt besloten om je gezicht te laten behandelen is het ook belangrijk dat je niet te overmoedig wordt. We kennen allemaal wel de foto’s van mensen die net te veel botox of te veel fillers hebben laten inspuiten. Zorg ervoor dat je niet zo’n persoon wordt met een neppe uitstraling. Een goede arts zal ook eerlijk zeggen als meer behandelingen je niet knapper gaan maken. Na een fillerbehandeling moet je er als een frissere versie van jezelf uitzien.

Ten slotte

Natuurlijk kan je ook gewoon open zijn over je behandeling. Als je er goed over nadenkt is er eigenlijk niets om je voor te schamen.

Welke smoes heb jij ooit gebruikt om je behandeling verborgen te houden voor je vriendinnen en je man? En heeft het gewerkt?

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op en dan helpen we je graag verder.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen