Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
eerste behandeling

Hoe u zich Voorbereidt op uw Eerste Behandeling met Dermale Fillers

29-04-2024

Het besluit om een dermale filler behandeling te ondergaan kan zowel opwindend als een beetje ontmoedigend zijn, vooral als het uw eerste keer is. Een goede voorbereiding kan echter helpen om uw zenuwen te kalmeren en ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Hier is een gedetailleerde gids over wat u kunt doen om u voor te bereiden op uw eerste behandeling met dermale fillers.

Stap 1: De Juiste Clinic en Specialist Vinden

Het kiezen van een gekwalificeerde en ervaren specialist is cruciaal voor een veilige en succesvolle behandeling. Doe onderzoek naar clinics die goed staan aangeschreven en die gecertificeerde specialisten in dienst hebben. Het is ook een goed idee om beoordelingen en ervaringen van andere patiënten te lezen.

Stap 2: Een Consultatie Inplannen

Tijdens het eerste consult zal uw arts uw medische geschiedenis bespreken, inclusief eventuele allergieën en huidige medicatie. Wees open en eerlijk over uw esthetische doelen en verwachtingen. Dit is ook het moment om al uw vragen te stellen over de procedure, de soorten fillers, de risico’s en wat u kunt verwachten qua resultaten.

Stap 3: Voorbereiden op de Procedure

  • Medicatie: Vermijd medicijnen die bloedverdunning bevorderen, zoals aspirine en ibuprofen, ten minste een week voor de behandeling om het risico op blauwe plekken te minimaliseren.
  • Dieet: Eet gezond en blijf gehydrateerd in de dagen voor uw afspraak. Vermijd alcoholische dranken minstens 24 uur voor de behandeling.
  • Huidverzorging: Het is belangrijk om met een schone, make-upvrije huid naar uw afspraak te komen. Vermijd ook huidirriterende behandelingen, zoals peelings of laserbehandelingen, in de weken voor uw filler sessie.

Stap 4: Na de Behandeling

Direct na de behandeling kunt u wat zwelling, roodheid of blauwe plekken ervaren, wat normaal is en binnen een paar dagen zou moeten verminderen. Volg alle nazorginstructies van uw arts, zoals het vermijden van intense fysieke activiteit en blootstelling aan extreme warmte of kou.

Stap 5: Follow-up en Verdere Zorg

Het is essentieel om een follow-up afspraak met uw arts te plannen om de resultaten te beoordelen en ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt. Afhankelijk van het type filler en de behandelde gebieden, kan uw arts aanbevelen om periodieke touch-ups te ondergaan om de resultaten te behouden.

Conclusie

De eerste stap zetten naar dermale fillers hoeft niet stressvol te zijn als u goed voorbereid bent. Door deze richtlijnen te volgen, kunt u met vertrouwen naar uw eerste behandeling gaan, wetende dat u alle nodige stappen hebt genomen om een veilige en effectieve ervaring te garanderen. Laat uw eerste ervaring met dermale fillers een positieve zijn door de juiste voorbereidingen te treffen en de adviezen van uw specialist te volgen.

Dit artikel is ontworpen om nieuwkomers te ondersteunen in hun reis naar esthetische verbeteringen en om hen te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over hun behandelingen.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen