Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Hoe lang werkt Radiesse

27-10-2013

Hoe lang Radiesse werkt, is een veelgestelde vraag. Men zegt dat Radiesse ongeveer een tot anderhalf jaar werkt. Ik hoor de laatste tijd echter steeds vaker geluiden dat Radiesse minder kort werkt als deze periode.

Hoe lang werkt Radiesse?

Dit is raar omdat Radiesse juist bekend stond als een filler die relatief lang werkzaam blijft. Ikzelf heb goede ervaringen opgedaan met dit middel. Als dit waar is dan kom directe de vraag naar boven waarom dit zo is. De volgende verklaringen zijn denkbaar:

  • Suboptimale injectietechniek: ik merk dat er een trend is ontstaan waarbij velen steeds grotere depots van injectables inspuiten. Dit kan soms meer dan zes cc zijn. Ook wordt er soms voor gekozen om dit in een bolus te doen (een groter volume in één keer). Zoals ik al gezegd heb is Radiesse afhankelijk van de activatie van fibroblasten. Door een grote bolus met veel volume in te brengen in het lichaam kan je je voorstellen dat de oppervlakte in verhouding tot het volume relatief weinig is. Hierdoor worden weinig fibroblasten geactiveerd maar wordt de watergel wel op dezelfde snelheid afgebroken. Het is de kunst om het middel te injecteren met relatief weinig volume. Hierdoor komt het middel optimaal in contact komen met de fibroblasten waardoor er optimale huidverjonging kan optreden.

  • Fouten in de selectie: Het effect kan korter zijn als het vermogen tot huid verjonging verstoord is. Dit kan bij oudere mensen het geval zijn of als mensen vroegtijdige huidveroudering hebben gekregen op basis van UV licht. Overmatig roken en een ongezonde levensstijl kunnen ook bijkomende factoren zijn waardoor er vroegtijdige huidveroudering optreedt. Daarnaast is het ook mogelijk dat sommige mensen een verhoogd metabolisme hebben. Hierdoor kan het zijn dat de gel (die de directe vulling geeft) te snel wordt afgebroken voordat de calcium-hydroxylapatiet zijn werk kan doen.

  • Fouten in de nazorg: Het wordt aanbevolen dat men binnen 2-3 maanden een kleine touch-up doet omdat als Radiesse vroegtijdig wordt afgebroken het volume in het gezicht (tijdelijk) terugloopt voordat huid verjonging is ontstaan. Ongeveer 30% van de patiënten heeft een touch-up nodig.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen