Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
langere werking van botox

Hoe de Duurzaamheid van Botox te Verlengen: Een Praktische Gids

08-09-2023

Hallo en welkom bij Praktijk voor Injectables! Botulinum toxine is een veelgebruikte behandeling in de esthetische geneeskunde. Maar hoe kunnen we de effectiviteit en duurzaamheid van botox ervan verlengen? In deze blog duiken we in de nieuwste inzichten en methoden om de duur van botulinum toxine effecten te verlengen. Lees verder en ontdek hoe je meer uit je behandeling kunt halen!

De Uitdagingen van Botulinum Toxine

Botulinum toxine is fantastisch voor het behandelen van verschillende indicaties, maar het heeft zijn beperkingen. Het duurt een paar dagen voordat het effect optreedt, en de duur van het effect is vaak korter dan die van dermale fillers. Fabrikanten zijn daarom constant bezig met het verbeteren van de effectiviteit en duurzaamheid.

Verschillende Benaderingen

Hogere Doseringen

Een van de bekendste methoden is het gebruik van hogere doses botulinum toxine. Dit kan leiden tot snellere en iets langdurigere resultaten. Echter, er is een limiet aan hoeveel het effect kan worden verlengd, en hogere doses kunnen ook meer bijwerkingen veroorzaken.

Toevoegingen aan de Formule

Een andere benadering is het reconstitueren van botulinum toxine type A in 1% lidocaïne hydrochloride met epinefrine. Dit zou een onmiddellijk verlammend effect op de geïnjecteerde spieren hebben en de verspreiding naar aangrenzende spieren minimaliseren.

Nieuwe Formuleringen

Er zijn ook nieuwe formuleringen van botulinum toxine die beweren langer effectief te zijn. Bijvoorbeeld, Alluzience® beweert effectief te zijn tot 6 maanden, en DaxibotulinumtoxinA heeft een mediane duur van 6 maanden met sommige resultaten die tot 9 maanden aanhouden.

De Toekomst: Fastox Technologie

Fastox, een Zwitsers biotechbedrijf, bereidt een klinische proef voor met FTP-501, een unieke formulering die, in combinatie met botulinum toxine, een snellere aanvang, verhoogde werkzaamheid en langere duur van de actie belooft.

Conclusie

De ontwikkeling van botulinum toxine staat niet stil. Van hogere doseringen tot nieuwe formuleringen en technologieën, er zijn verschillende manieren om de duur van de effecten te verlengen. Bij Praktijk voor Injectables blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen om jou de beste behandelingen te kunnen bieden.

Bron: Prime Journal

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen