Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
voeding

Het reinigen van je gezicht

08-09-2017

We weten allemaal dat we ons gezicht elke avond moeten reinigen, maar waarom eigenlijk? Gedurende de dag hopen dode huidcellen, talg en ander vuil zich op. Als je dit niet weghaalt, kunnen je poriën verstopt raken en heb je een grotere kans op puistjes. In dit blog handige tips voor het (grondig) reinigen van je gezicht.

wellness

Voor het goed en grondig reinigen van de huid is meer nodig dan water. De vetdeeltjes op de huid zullen anders niet goed weggenomen worden. Verstopte poriën en kans op puistjes willen we natuurlijk niet. Daarom is het raadzaam om een (milde) cleanser te gebruiken die oplosbaar is in water (hydrofiel). Kies een product dat past bij jouw huidtype.

 

Hoe vaak reinigen

Hoe vaak je je gezicht kan reinigen, is afhankelijk van je huidtype. Mensen met een normale of vette huid kunnen twee keer op een dag hun gezicht wassen. Je kunt dan bijvoorbeeld de ochtend en de avond aanhouden of na bijvoorbeeld het sporten. Heb je een droge of gevoelige huid? Kies er dan voor om één keer per dag te reinigen. Je kunt dan eventueel in de ochtend nog een toner gebruiken.

 

Voorbereiding

Je kunt eerst het grootste gedeelte van je make-up of alleen je oogmake-up verwijderen voordat je gaat reinigen. Leg alvast een schone handdoek klaar en zorg ook altijd dat je schone handen hebt. Je wilt niet de bacteriën op je handen weer op je schone gezicht smeren.

vingernagels

 

Eerst je haar wassen

Zijn je haren een beetje vettig of heb je erg gezweet? Waarschijnlijk wil je dan even onder de douche stappen en je opfrissen. Zeker als je van plan bent om je haren te wassen, kun je dit beter eerst doen. In veel shampoos en in sommige conditioners zitten ingrediënten die je huid kunnen irriteren. Die wil je er direct weer af wassen. Het is daarom handig om je gezichtsroutine na je douchesessie te houden. Dan kun je met een cleanser talg, vuil, dode huidcellen én shampoo- en zeepresten van je gezicht wassen.

 

vrouw bij water wassen

De watertemperatuur

Het is natuurlijk erg prettig om met warm water je gezicht te spoelen. Toch is dit niet fijn voor jouw huid. Het kan er namelijk voor zorgen dat de beschermende oliën en de natuurlijke huidbarrière worden aangetast. Kies daarom voor lauwwarm water (rond de 37 graden) en spoel daarmee alles goed af.

Klaar? Deppen maar!

Na het reinigen is het tijd om te drogen. Ook hier hebben we nog een tip voor. Ga niet wild met een handdoek in je gezicht wrijven. Dat zal jouw huid niet aangenaam vinden. Pak een schone, zachte handdoek en dep hiermee je gezicht droog. Je huid is nu klaar voor de rest van je verzorgingsroutine zoals een toner. Door een goede reiniging worden werkzame stoffen uit andere huidverzorgingsproducten beter opgenomen.

Ben je nog op zoek naar fijne producten? Bekijk dan eens de producten van Epionce en Skin Tech in onze webshop. Als je er niet uitkomt, kun je altijd contact opnemen voor persoonlijk advies welke producten bij jouw huid passen.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen