Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Het optreden van bobbeltjes en sculptra

27-10-2013

Het optreden van bobbeltjes bij Sculptra. Een veelgestelde vraag  is hoe groot de kans op deze bijwerking is. Sculptra (Poly-L-lactic-acid) is een biostimulerende injectable die vooral wordt gebruikt bij HIV-patiënten die zeer ingevallen wangen hebben (lipo-atrofie). In een bepaalde studie werd gesproken dat 44% bobbeltjes kon voelen (die echter niet zichtbaar waren).[i] Het schijnt dat deze bobbeltjes vaker voorkomen bij mensen die geen HIV hebben en dus een normale immuunrespons hebben. Rond 2006 heeft men de toediening vorm van Sculptra veranderd en hierdoor is het percentage sterk verminderd.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen