Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Het Begrijpen van de Verschillende Soorten Dermal Fillers

28-05-2024

Inleiding

Dermal fillers zijn een populaire keuze voor het verbeteren van gezichtskenmerken en het herstellen van verloren volume. Met verschillende soorten fillers beschikbaar, is het essentieel om hun verschillen te begrijpen om een geïnformeerde beslissing te maken. In deze blogpost verkennen we de verschillende soorten dermal fillers, hun voordelen en hun ideale toepassingen.

  1. Hyaluronzuur Fillers
  2. Hyaluronzuur (HA) fillers behoren tot de meest gebruikte dermal fillers. HA is een natuurlijk voorkomende stof in de huid die helpt vocht vast te houden en elasticiteit te behouden. HA fillers zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in verschillende delen van het gezicht, inclusief de lippen, wangen en onder de ogen. Populaire merken zijn Juvederm en Restylane. Deze fillers bieden onmiddellijke resultaten, zijn omkeerbaar, en gaan typisch tussen de 6 tot 18 maanden mee.
  3. Calcium Hydroxylapatite Fillers
  4. Calcium hydroxylapatite (CaHA) is een mineraalachtige verbinding die van nature in botten voorkomt. CaHA fillers, zoals Radiesse, zijn dikker dan HA fillers en bieden meer structurele ondersteuning. Ze zijn ideaal voor diepere rimpels, zoals nasolabiale plooien, en voor het verbeteren van gezichtscontouren zoals de kaaklijn. CaHA fillers stimuleren de collageenproductie, wat resulteert in langdurige effecten die tot een jaar of langer kunnen aanhouden.
  5. Poly-L-Melkzuur Fillers
  6. Poly-L-melkzuur (PLLA) is een biocompatibele, biologisch afbreekbare synthetische stof. PLLA fillers, zoals Sculptra, werken anders dan andere fillers door in de loop van de tijd collageenproductie te stimuleren. In plaats van direct volume te bieden, verbeteren PLLA fillers geleidelijk de huidtextuur en stevigheid, met resultaten die tot twee jaar kunnen duren. Ze worden vaak gebruikt voor de behandeling van gezichtsvolumeverlies en het verbeteren van de algehele huidkwaliteit.
  7. Polymethylmethacrylaat Fillers
  8. Polymethylmethacrylaat (PMMA) fillers, zoals Bellafill, bevatten kleine biocompatibele microsferen die zijn gesuspendeerd in een collageengel. PMMA fillers bieden langdurige resultaten en zijn geschikt voor diepe rimpels en littekens. De microsferen blijven in de huid, waarbij ze continue ondersteuning bieden, terwijl de collageengel onmiddellijk volume toevoegt.
  9. Autologe Vetinjecties
  10. Autologe vetinjecties, ook bekend als vettransplantatie, betreffen het oogsten van vet van één deel van het lichaam (meestal de buik of dijen) en het injecteren ervan in gebieden die volumeherstel nodig hebben. Deze natuurlijke filler is biocompatibel en kan langdurige resultaten bieden. Vettransplantatie is ideaal voor patiënten die een natuurlijke benadering van gezichtsverjonging zoeken.

Conclusie

Het begrijpen van de verschillende soorten dermal fillers stelt je in staat de beste optie voor jouw specifieke behoeften en doelen te kiezen. Raadpleeg een gekwalificeerde esthetische beoefenaar om de meest geschikte filler te bepalen en een gepersonaliseerd behandelplan te creëren voor optimale resultaten.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen