Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
facial fitness

Facial exercises maken gezicht echt jonger

28-04-2019

Als je dagelijks een half uur gezichtsoefeningen doet, lijk je na 5 maanden echt jeugdiger. De wangen zijn dan voller en steviger. Je kunt dan zelfs 3 jaar jonger lijken!

Zeker 3 jaar jonger

facial fitness
Gezichtsoefeningen maken je gezicht echt jonger

Facial exercises maken je gezicht echt jonger. Dagelijks een half uur oefeningen doen, resulteert in een jonger uiterlijk. Dit blijkt uit een onderzoek onder vrouwen van middelbare leeftijd. Natuurlijk moet je er wel de tijd voor hebben, je doet dan namelijk 30 minuten per dag facial exercises. Maar na 5 maanden lijk je zo’n 3 jaar jonger. En heb je vollere en stevigere wangen. Want oefeningen maken de gezichtsspieren langer. Vandaar dat ze meer volume aan je gezicht geven. Naast exercises zijn er behandelingen voor vollere wangen; van filler tot draadlift. Ben je hier echter niet klaar voor, dan kun je facial exercises overwegen!

Wat facial exercises met gezichtsspieren doen

Wij van PvI vinden het bijzonder interessant om te weten wat er nu met je gezichtsspieren gebeurt door facial exercises. Hier vertelt het onderzoek meer over.

“Nu is er wat bewijs dat facial exercises het gezicht verbeteren en sommige zichtbare tekenen van veroudering verminderen. De oefeningen vergroten en versterken de gezichtsspieren. Dus wordt het gezicht steviger en beter gevormd.”

Studieauteur dr. Murad Alam, professor dermatologie/Northwestern University Feinberg School of Medicine

Als de bevindingen bevestigd worden in een grotere studie, heb je een kosteneffectieve manier om jonger te lijken, stelt Alam.

Terwijl het gezicht verouderd, verliest de huid elasticiteit. Helaas wordt de onderhuidse vetlaag die tussen de spieren en huid ligt dan ook dunner. En het is juist de vetlaag die vorm aan het gezicht geeft. Resultaat: de huid zakt, de vetkussentjes zakken ook en het gezicht “valt naar beneden.”

Meer volume, vollere wangen

Maar hier is een oplossing voor. Want als de spieren groter worden, heeft de huid meer vulling. Sterkere spieren maken de vorm van het gezicht weer voller. Door spiergroei neemt het volume weer toe. Dit gaat de effecten van losse, dunne huid tegen.

Het onderzoek

Aan het onderzoek deden vrouwen mee in de leeftijd van 40 tot 65 jaar. Ze ondergingen 2 sets van 90 minuten onder leiding van een facial exercise instructeur. Thuis zetten ze de oefeningen verder, voor de duur van 20 weken. De eerste 8 weken oefenden ze 30 minuten per dag. Vanaf 9 weken vervolgden ze de facial exercises om de dag. Facial exercises waren ontwikkeld door Gary Sikorski van Happy Face Yoga. Tevens de co-auteur van de studie.

Nu zijn we niet dol op plooien. Echter, volgens Alam zijn facial exercises waarbij de wangen geplooid en geknepen worden erg effectief. Omdat er veel spieren zijn die samen beweging van de wangen mogelijk maken. Als je deze spieren dus gebruikt, krijg je vollere wangen.

Welke facial exercises?

gezichtsoefeningen
Door facial fitness maak je de gezichtspieren groter en langer, hierdoor krijg je vollere wangen
  • Er werden er 32 gedaan, en elke duurde een minuut
  • Een ervan is The Cheek Lifter: hierbij open je de mond en vorm  je een O, terwijl je je bovenlip over de tanden heen trekt. Om de wangspieren te liften, lach je. Hierbij leg je je vingers licht op het bovenste deel van de wang. Dan ontspan je de spieren en herhaalt dit.
  • Dan is er nog The Happy Cheek Sculpting. Wat je hier doet is dat je lacht zonder de mond te openen. Je perst de lippen samen. Terwijl je lacht forceer je de wangspieren naar boven. Je legt op iedere mondhoek een vinger en laat de vinger aan weerszijden omhoog schuiven. Over de wangen heen. Dit houd je 20 seconden vast.

Van de resultaten zijn foto’s gemaakt. Deze zijn beoordeeld aan de hand van de facial aging scale (Merz-Carruthers Facial Aging Photoscales). Dermatologen evalueerden onafhankelijk van elkaar 19 kenmerken van het gezicht. Dit gebeurde bij aanvang, bij week 8 en tot slot bij week 20. Wat zij constateerden was dat het bovenste en onderste gedeelte van de wangen duidelijk voller waren.

Een beperking van de studie was het klein aantal deelnemers: dit waren er maar 27.

Wat betreft de leeftijd van de deelnemers: die werd gemiddeld 3 jaar jonger ingeschat. En 3 jaar jonger binnen 20 maanden, dat is toch een opmerkelijk resultaat.

De kracht van een glimlach

Aantrekkelijkheid van het gezicht speelt een sleutelrol bij sociale interacties. Als gevolg van verlies van kracht van de gezichtsspieren, zakt het gezicht, vervagen lipcontouren en verdiept de nasolabiale plooi. 1 2 Veel onderzoekers zijn het ermee eens dat facial exercises een positieve emotie teweeg brengen. En zelfs de effecten van stress kunnen verminderen. 3

Neem nu het effect van oefeningen die de glimlach betreffen. Als deze 3 minuten per dag gedaan worden, is er na 30 dagen een duidelijk verschil te zien. 4 5 Door zulke oefeningen vermindert zelfs de intensiteit van de stress response van het lichaam!  6

Betere bloedtoevoer

Andere voordelen van facial exercises zijn de toegenomen bloedtoevoer. Dit geeft een mooie en levendige kleur aan ons gezicht. Wat betreft verticale lijnen: die verminderen, hoewel ze niet helemaal verdwijnen. Drie á vijf minuten per dag moet al voldoende zijn. 7

Wil je de betere bloedtoevoer door facial exercises extra ondersteunen? Kijk dan eens in onze webshop! Daar vind je een aantal mooie producten, die je een goed doorbloede en stralende huid geven.

Bronnen:

Association of Facial Exercise With the Appearance of Aging. JAMA Dermatology, 2018; DOI: 10.1001/jamadermatol.2017.5142

1 J Clin Diagn Res. 2014 Aug; 8(8): ZE09–ZE11.doi: 10.7860/JCDR/2014/9792.4753. Enhancing Facial Aesthetics with Muscle Retraining Exercises-A Review

2 J Prosthet Dent. 1962;12:1020–42. Anatomy of facial expression and its prosthodontic significance.

3 TL Kraft. The role of positive facial feedback in the stress response.2011;(Master’s thesis). Available from ProQuest Dissertations and Theses database. (UMI No. 11340)

4 Int J Prosthodont. 1999;12:9–19. Theesthetic of the smile: A review of some recent studies.

5 DCNA. 1989;33(2):139–44. Smiling and facial exercise.

6 Psychol Sci. 2012;23(11):1372–78. The influence of manipulated positive facial expression on the stress response.

7 Quintessence. 1990;7(1):211–14. Face sculpture, : Fundamentals of esthetics. Chicago IL

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen