Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Het geheim achter een mooie en egale huid.

12-12-2019
Het heeft mij als huidspecialist altijd gefascineerd: Hoe kan het zo zijn dat mensen in bepaalde delen van de wereld een mooiere en egale huid hebben of slanker zijn dan wij in het westen? 
Het is je vast opgevallen dat Aziaten er vaak 10 jaar jonger uitzien dan ze zijn en dat ze vaak een perfecte, egale huid hebben. Je zou kunnen zeggen dat dit ligt aan hun levensstijl of dat het de genen zijn, maar speelt er misschien ook nog iets anders? Is zo’n strakke, egale huid ook mogelijk voor ons westerlingen? Dit geheim ga ik voor jullie ontrafelen!

Verschil in schoonheidsideaal

Het begint bij het verschil in schoonheidsideaal dat de mens heeft. In Aziatische landen is dit heel anders dan in Nederland. Aziaten doen er bijvoorbeeld alles aan om zo wit mogelijk te blijven, omdat ze dit nu eenmaal mooi vinden. Dit betekent zonnebrand met een zo hoog mogelijke factor, paraplu’s om zich te beschermen tegen de UV-straling en lange kleding op het moment dat de zon tevoorschijn komt. Laten wij Nederlanders hier nu precies het tegenovergestelde in zijn, en wel houden van een beetje zon!
Buiten het verschil in schoonheidsideaal van de huidskleur, zijn ze in het Oosten veel meer gefocust op de conditie van de huid. Wij westerlingen daarentegen denken meer in gezichtszones: we willen graag vollere lippen, die ene bepaalde rimpel wegwerken of de kaaklijn verstrakken. Door je vanaf jonge leeftijd te focussen op de conditie van de huid, krijg je minder rimpels en blijft de huid langer jong en strak. Hiervoor is het belangrijk dat we onze huid goed beschermen tegen de zon. Dit kun je doen door dagelijks een zonnebrand te gebruiken met minimaal een SPF 30. In de maanden mei tot en met september is het belangrijk om dit meerdere malen per dag te herhalen. Hoe meer je huid wordt blootgesteld aan UV-straling, hoe ouder je huid wordt. Het is altijd beter om te voorkomen dan te genezen!

Verbeteren en herstellen

Ben je hier niet vanaf jongs af aan mee bezig geweest? Geen paniek! Dit betekent niet dat je de schade aan je huid niet meer kunt herstellen. Botox en fillers zijn zeker een optie voor het toedienen van vocht in de huid, maar dit draagt minder goed bij aan de algehele huidconditie. Hiervoor kan je beter een huid verbeterende handeling proberen zoals bijvoorbeeld een goede peeling.
Bij Praktijk voor Injectables maken wij gebruik van de producten van Epionce. Epionce is speciaal ontwikkeld om je huid te herstellen en te beschermen. Het gebruik van milde producten zorgt ervoor dat je huid de ruimte krijgt om te herstellen en beschermd te worden. Zo krijgen de bacteriën en gisten die zorgen voor een gevoelige huid, acne, en bijvoorbeeld rosacea geen kans om problemen te veroorzaken.
Wil jij meer informatie, advies en kennis over jouw huid en huidverbetering? Maak een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult bij ons in Nijmegen. Dit kun je doen door te bellen naar 085 40 13 678, Whatsapp naar 06 40 75 33 90 of mail naar info@praktijkvoorinjectables.nl

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen