Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

De huid

27-10-2013

Met de huid worden emoties vertoont (bijvoorbeeld het blozen van woede of schaamte). De vorm en textuur van de huid is op zich ook een belangrijke factor in sociale aantrekkingskracht en zelfvertrouwen. De cosmetisch arts probeert vooral deze functie te verbeteren.

De huid, textuur en functies

Met de huid vertoon je emoties, zoals bijvoorbeeld blozen. De vorm en textuur van de huid is op zich ook een belangrijke factor in sociale aantrekkingskracht en zelfvertrouwen.

Andere functies van de huid zijn:

  • Bescherming:
  • Het regelen van de temperatuuur:
  • Gevoel:
  • Uitscheiding en opslag:

De vorming van collageen en elastine

Collageenvezels worden gemaakt door fibroblasten (fibro= vezels). De fibroblast is verantwoordelijk voor zowel de productie van collageen als de productie van elastine en grondsubstantie.

Bij weefsel schade raken cellen beschadigd of gaan ze dood. Hierbij komt de inhoud van de beschadigde cellen vrij in het lichaam. Het is deze inhoud die ervoor zorgt dat fibroblasten worden gestimuleerd en dat ze celdeling ondergaan en zich zodoende gaan vermeerderen. Deze prikkeling zorgt ervoor dat fibroblasten bindweefsel en/of collageen gaan produceren.

Dit proces kan je gebruiken voor de behandeling van rimpels.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen