Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Fillers bij BIG-geregistreerde artsen

30-10-2013

Om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in de cosmetische geneeskunde heeft Croma-Pharma Nederland BV als eerste fabrikant van niet permanente hyaluronzuur fillers in Nederland besloten om alleen bestellingen te accepteren die voorzien zijn van een BIG-nummer. Hiermee wil Croma-Pharma Nederland BV bereiken dat alleen de beroepsbeoefenaren die zelfstandig de voorbehouden handelingen mag uitvoeren, het hyaluronzuur van het merk “Princess” kunnen toepassen.

Het besluit is genomen naar aanleiding van het programma Undercover waarin een niet-arts meerdere mensen had verminkt met injectables door onzorgvuldig handelen. Naar aanleiding van de commotie die over de veiligheid is ontstaan heeft Croma-Pharma Nederland BV besloten om voortaan alleen maar bestellingen te accepteren die zijn voorzien van een BIG-nummer.

Croma-Pharma Nederland BV hoopt hierdoor een extra garantie te kunnen leveren aan consumenten dat fillers zoals hyaluronzuren van het merk Princess® door een BIG-geregistreerd (cosmetisch) arts zullen worden ingespoten. Walter van de Ven en Erwin de Kruif “beiden Managing Director van Croma-Pharma Nederland BV” zijn trots op hun besluit. De regelgeving vanuit Den Haag kan nog jaren duren en we hebben daarom gemeend als fabrikant vooruit te lopen en het initiatief te nemen.” Het tweetal vindt dat alle fabrikanten van cosmetisch geneeskundige producten een maatschappelijke plicht hebben om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de veiligheid. Zij hopen daarom ook dat de andere fabrikanten het voorbeeld van Croma-Pharma Nederland BV snel zullen volgen want volgens de twee  staat “de veiligheid van de patiënt voorop”.

Croma-Pharma Nederland BV is onderdeel van het in 1976 opgerichte Oostenrijkse farmaceutische familiebedrijf Croma en sinds begin dit jaar met de filler van het merk Princess® op de Nederlandse cosmetische geneeskundige markt actief.

Bron: Nieuwsbank.nl

via Fabrikant fillers besluit alleen BIG-geregistreerde artsen te leveren | Medicalfacts.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen