Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
COVID-19 Vaccins en Botox Een Nieuwe Rimpel in het Verhaal

COVID-19 Vaccins en Botox: Een Nieuwe Rimpel in het Verhaal?

10-09-2023

Hallo lieve lezers, net toen we dachten dat we alles hadden gehoord over COVID-19—van mondkapjes tot social distancing en zelfs verhitte discussies over vaccinatiepaspoorten—gooit het virus ons een nieuwe curveball. Ja, je raadt het al: COVID-19 kan nu ook invloed hebben op je Botox-behandelingen! Als cosmetisch artsen dachten we dat we eindelijk weer een beetje normaliteit hadden gevonden, maar het lijkt erop dat COVID-19 en Botox ons nog steeds op onze tenen houdt. 😄

Wat is er aan de hand?

Recent onderzoek suggereert dat er een kans bestaat dat mensen die een COVID-19-vaccin hebben gekregen, een verminderde effectiviteit van hun Botox-injecties kunnen ervaren. Het is belangrijk om te weten dat dit niet bij iedereen het geval is.

Waarom gebeurt dit?

Het lijkt erop dat het immuunsysteem na vaccinatie antilichamen kan ontwikkelen die de werking van Botox kunnen beïnvloeden. Dit is echter niet gegarandeerd en verdere studies zijn nodig om dit te bevestigen.

Wat nu?

Als je recentelijk een COVID-19-vaccin hebt gekregen en je merkt dat je Botox-behandelingen mogelijk minder effectief zijn, maak je geen zorgen. Er wordt actief onderzoek gedaan naar dit fenomeen, en er zijn alternatieve behandelingen beschikbaar.

Conclusie

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke interacties tussen COVID-19-vaccins en andere behandelingen, zoals Botox. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn hier om je te helpen en te begeleiden bij elke stap van je cosmetische reis.

En laten we één ding duidelijk maken: we mengen ons niet in de verhitte discussie over het wel of niet nemen van een COVID-19-vaccin. Dat is een persoonlijke keuze en wij zijn hier om je te ondersteunen, ongeacht je beslissing. 😄

Bron: Journal of Cosmetic Dermatology, DOI: 10.1111/jocd.15987

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen