Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

De belangrijkste complicaties van botox

27-07-2013

Wat zijn eigenlijk de belangrijkste complicaties van Botox? Botox is een zeer veilig middel waar men het effect betrouwbaar van kan inschatten. Het zorgt ervoor dat spieren zich niet kunnen samentrekken en in deze laatste eigenschap zit ook de sleutel voor de complicatie die men het meeste moet vrezen bij een behandeling met botox.

Botox, zijn er ook complicaties? Als botox bij spieren komt die men niet wil veranderen dan kan dit functionele consequenties hebben. Dat betekent dat mondhoeken kunnen hangen, dat oogleden of de lippen niet goed gesloten kunnen raken. Ook een te agressieve behandeling kan een expressieloos gezicht geven of een gezicht met een onnatuurlijke uitdrukking. Voor een goede botoxbehandeling moet men veel weten van de anatomie.

Als bij een botoxbehandeling van het voorhoofd de zijkant van de wenkbrauwen te hoog komt te staan is geen complicatie. Dit wordt ook wel het Mephisto signaal genoemd. Dit komt omdat je de zijkant van het voorhoofd niet te veel mag behandelen met botox vanwege de te grote kans op hangende oogleden. Echter de voorhoofd spieren aan de zijkant kunnen soms overcompenseren waardoor er een duivelse blik ontstaat. De oplossing is heel simpel: een heel klein beetje botox aan de zijkant van het voorhoofd.

Men kan bij de behandeling van botox ook nog spelen met de diepte waar men spuit. Hierdoor is het mogelijk dat men bijvoorbeeld alleen maar het oppervlakkig gedeelte van de spier behandeld. Dit geeft dan wel vermindering van de rimpels maar een gedeelte van de spier blijft werken (het diepere gedeelte). Dit is ook een bijkomende strategie om het evenwicht te bewaken tussen een gladde huid en het behouden van een goede functionaliteit.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen