Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Botuline toxine is niet alleen maar botox

21-10-2016

Botox is voor de meeste mensen ‘gewoon’ botox. Toch is dat niet zo. Botox is eigenlijk een merknaam. Net zoals wanneer je Fanta bestelt op het terras en je sinas krijgt. Botox is de afkorting voor de werkzame stof botuline toxine. Er zijn verschillende merken op de markt die die werken met deze spierontspannende stof, zoals: Botox, Azzalure en Bocouture. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Vrouw die zich zorgen maakt over haar fronslijnen

Botuline toxine werd in 1987 bij toeval ontdekt. Het middel biedt uitkomst voor iedereen die zich stoort aan zijn of haar rimpels. Je hebt verschillende merken botuline toxine waarvan Botox de bekendste is. Daarnaast is er, zoals wij eerder al zeiden, nog Azzalure en Bocouture.

Overeenkomsten 

Alle drie de merken hebben dus dezelfde stof in zich, namelijk: botuline toxine. Deze stof zorgt ervoor dat de signalen van zenuwen blokkeert die de spieren laten samentrekken. Deze werking is bij elk merk hetzelfde. De gezichtsspieren die rimpels veroorzaken ontspannen dus tijdelijk. Daardoor kun je de frons tussen je wenkbrauwen, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels met botox sterk verminderen of zelfs als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Verschillende smaken botuline toxine

Als alle drie de merken hetzelfde doen, wat is dan het verschil? Laten we terug gaan naar het voorbeeld van de Fanta. Als je Fanta bestelt, krijg je soms Sinas en andersom. In essentie is het hetzelfde: limonade met een sinaasappelsmaak met suiker en prik. Toch zitten er kleine verschillen in. Bijvoorbeeld de smaak is iets anders en de hoeveelheid prik kan verschillen.

azzalureOok tussen Azzalure, Bocouture en Botox zitten verschillen. Het middel moet altijd verdund worden door de cosmetisch arts voordat het geschikt is voor een behandeling. Ieder merk doet dit met een eigen combinatie van stoffen.

Azzalure

Botox is veruit het bekendste merk mede doordat het als eerste op de markt kwam. Daarna kwam Azzalure erbij die speciaal voor cosmetische behandelingen is ontwikkelt. Het product sluit goed aan op jouw behoefte om rimpels op te vullen. Het merk pakt een groter probleemgebied aan waardoor het erg geschikt is voor het liften van grote gebieden zoals het voorhoofd en de kraaienpootjes.

Behandeling met botuline toxine

De behandeling is bij alle drie de merken hetzelfde. Met zeer dunne naaldjes worden kleine hoeveelheden in het probleemgebied aangebracht. Na de behandeling kunnen er zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Wil je afrekenen met je rimpels? Bedenk dan wel dat het effect van botuline toxine bij alle drie de merken tijdelijk is. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de behandeling te blijven herhalen.

Meer informatie

  • Overweeg je een behandeling? Lees meer over Botox of Azzalure op onze uitgebreide informatiepagina’s.
  • Een behandeling met Botox, Azzalure of Bocouture is mogelijk op al onze locaties in Nijmegen, Eersel, Sittard en Enschede.
  • Vraag jij je af of een behandeling met botuline toxine wat voor jou is? Of wil je persoonlijk advies? Stuur dan een foto via WhatsApp of Facebook messenger met jouw vraag of probleem. Dokter Meulenaar beantwoordt alle berichtjes altijd zelf.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen