Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Botox fronsrimpel

Botox kan depressie verminderen

10-03-2017

Botox kan depressie verminderen. We hebben allemaal wel eens momenten gehad dat we niet zo lekker in ons vel zaten of een beetje down voelden. Als dit gevoel aanhoudt, kan er sprake zijn van een depressie. Hier valt natuurlijk een heleboel aan te doen; licht- of muziektherapie, medicijnen etc. Maar je kunt ook een bezoekje brengen aan de cosmetische arts.

Met een frons
Botox kan depressie verminderen, waardoor je er minder zorgelijk uitziet. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat je botuline neurotoxine, ook wel bekend als botox, kunt gebruiken tegen een depressie. De psychiaters: professor Eric Frinzi en dr. Norman Rosenthal leggen uit dat spieren en uitdrukkingen in het gezicht een rol spelen bij een depressie. Dit wordt emotionele proprioceptie genoemd. Ze hebben in een studie laten zien dat gezichtsuitdrukking het depressieve gevoel kan beïnvloeden.  Bovendien hebben ze ontdekt dat botox de depressie kan verminderen.

expressie

Wat vooraf ging
Al meer dan honderd jaar geleden bestudeerde de bioloog Charles Darwin de emotionele expressies in het gezicht van zijn patiënten. Hij wam er achter dat als mensen zich ongelukkig voelde zij meer gingen fronsen. Dit was een teken van weemoed. Als iemand zich beter voelde was deze frons weg. Ook de psycholoog William James ging lang geleden op onderzoek uit. Hij had bedacht dat je niet huilt omdat je verdrietig bent, maar je bent verdrietig omdat je huilt. Hiermee wilde hij aantonen dat uitdrukkingen in je gezicht de gevoelens doorgeven naar je hersenen.

frons
http://kc-flevoland.nl/fronsrimpels/

Onderzoek
In een groot onderzoeksartikel van Journal of Psychiatric Practice 2016  werden de resultaten van vijf verschillende studies, van totaal 194 patiënten, samengevoegd. De patiënten die een injectie botox in hun fronsrimpel ingediend hadden gekregen, waren vaker en sneller genezen van hun depressie dan de patiënten die een placebo hadden gekregen.

voorhoofdsrimpels

Weer lachen
Als je Botox in de fronsspieren spuit, tussen je wenkbrauwen, worden deze spieren als het ware verlamd. Je fronst minder. Voor veel mensen voelt dit als een opluchting en vermindert het stress. “Verdriet wordt bijvoorbeeld geuit door een frons tussen de wenkbrauwen. Het verwijderen van deze lijnen zorgt ervoor de dat jouw depressie wordt verminderd,” vertelt plastische chirurg dr. Lorenc in het artikel ‘Faces fe

voor en na foto
http://www.myclearskin.com/Botox

el happier‘.

Reden om botox te gaan gebruiken:
– Je ziet er minder vermoeid uit
– Je lijkt vrolijker, waardoor mensen in jouw omgeving anders op jou reageren
– Je voelt jezelf beter,waadoor je lekkerder in je vel
– Je ziet er jonger uit

Wil jij meer weten welke behandeling bij je past? Boek dan een gratis en vrijblijvend consult met dokter Meulenaar.

 

Dit artikel is met zorg geschreven, maar de kans op fouten kan altijd aanwezig zijn.

Door: Anne Snijders

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen