Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
belotero revive

Belotero Revive: een toevoeging?

11-07-2019

Een filler die onder de huid werkt om hydratatie en huidtextuur te verbeteren, roodheid te reduceren en fijne lijntjes te verminderen. Dit is te vinden in de nieuwe filler Belotero Revive, volgens fabrikant Merz. Wij kijken of deze filler volgens de wetenschap echt iets toevoegt in de wereld van fillers die toch al zo uitgebreid is.

Erg benieuwd naar deze nieuwe filler

Nu heeft Belotero al een serie fillers waar we dagelijks mooie resultaten van zien. Een van de voordelen is dat de effecten van soft, basic en intens ongeveer een jaar aanhouden. Afhankelijk van het type filler behandelen ze oppervlakkige lijntjes en plooien tot diepere lijnen en plooien. We zien uitstekende verbeteringen bij onder andere kraaienpootjes, donkere kringen, marionetlijnen, mondhoeken en neuslippenplooi. 1 Gezien deze effecten, zijn we bij Praktijk voor Injectables erg benieuwd naar de nieuwe filler Belotero Revive.

Fillers steeds geavanceerder

nieuwe filler
De nieuwe generatie fillers wordt steeds geavanceerder. Belotero Revive is ontwikkeld aan de hand van wetenschappelijke studies

De ontwikkeling van fillers zit in een sneltreinvaart. Ze worden steeds beter. Er is een groeiende behoefte aan effectieve injectables van een nieuwe generatie die hoge kwaliteit leveren. Dit zien we bijvoorbeeld ook in zo’n andere filler die anders is dan andere, profhilo. Wat profhilo anders maakt is dat het twee belangrijke anti-aging werkingen ineen heeft.

Namelijk:

 • Volume geven aan de huid en vermindering van rimpels
 • Aanmaak van collageen en elastine stimuleren (bioremodeling)

Belotero Revive, voegt het iets toe?

Omdat we bij PVI de ontwikkeling van fillers en andere cosmetische behandelingen nauwlettend in de gaten houden, kijken we of Belotero Revive echt iets toevoegt aan de cosmetische praktijk. In ieder geval vormt sterk wetenschappelijk bewijs altijd de basis voor nieuwe fillers. In hoeverre tonen studieresultaten dan dat Belotero Revive een beauty booster is die de huid hydrateert en de textuur verbetert?

Laat de beste versie van jezelf zien, zonder filler

Dit is de slogan van Belotero Revive. Maar wacht even, zonder filler? Waar met de slogan op gedoeld wordt, is het natuurlijke effect van de filler. Het is ook een van de dingen die wij zelf zien in de nieuwe generatie fillers: de resultaten zijn er alleen maar natuurlijker op geworden.

Betere huidtextuur en meer volume

Wat doet Belotero Revive

Volgens de fabrikant 2

We zetten het iets gedetailleerder op een rij

 • Verbetering van huidtextuur
 • Vermindering van roodheid
 • Correctie van volumeverlies
 • Meer hydratatie van de huid
 • Betere huidelasticiteit

De Belotero studie 2 laat -na behandeling in het onderste gedeelte van het gezicht-  dat

 • Huidhydratatie na 36 weken was toegenomen, en roodheid was afgenomen
 • 100% van de patiënten esthetische verbeteringen ervaarde na 12 weken
 • 80% van de deelnemers tevreden waren bij week 24
 • 90% van de patiënten Belotero Revive aanraden.

Zeer veilig

Er is iets dat Belotero altijd onderscheidde van de andere fillers, en dat is het ontbreken van blauwachtige huidverkleuring na injectie. Dit kan bij andere fillers plaatsvinden, hoewel dit een tijdelijk effect is. Zo’n verkleuring noem je het “Tyndall effect.” 3 Omdat de structuur van Belotero fillers anders is 4, vindt deze bijwerking niet plaats.

Wij streven altijd naar veiligheid. Om zo’n Tyndall effect te voorkomen is het belangrijk om je kliniek zorgvuldig te kiezen. Ga altijd voor een deskundig, ervaren en BIG-geregistreerd cosmetisch arts. En lees reviews over de behandelingen. De missie van de cosmetisch artsen van PVI is luisteren naar de klant. Door goed te kijken naar de oorzaak van de indicatie, zetten zij hun expertise en kennis zorgvuldig in. Belangrijk. Want hoe oppervlakkiger de injectie, des te groter de kans op een vervelende bijwerking. 5 Hiernaast introduceren we de Vein Finder in onze kliniek, dit maakt fillers nog veiliger.

Past deze filler bij onze missie en visie?

filler
Optimaal genieten van je uiterlijk, sluit Belotero Revive hierop aan?

Terug naar Belotero Revive. De vraag is immers of deze filler echt iets toevoegt aan de andere (nieuwe generatie) fillers. Omdat dit als verbetering op de reeds bestaande fillers en wetenschappelijke studies is ontwikkeld, boeit dit nieuwe product ons. Niet in de minste plaats omdat een natuurlijk resultaat  geheel bij onze missie en visie past. We streven ernaar dat je op een veilige en natuurlijke manier van je uiterlijk geniet.

Preventie op een natuurlijke manier

Dat de injectable een combinatie is van hyaluronzuur en glycerol, vinden we interessant. Het is namelijk de reden dat hydratatie, toegenomen elasticiteit en volume gelijktijdig plaatsvinden. Hiermee voorziet Merz in de groeiende behoefte van een nieuwe generatie klanten die open staat voor cosmetische behandelingen die gericht zijn op preventie. 6 Die hun “betere zelf”  willen zijn, op een manier die zo natuurlijk mogelijk is. Maar ook als je al verder gevorderd bent qua veroudering, is deze combinatie nuttig.

Wat doet de filler volgens wetenschappelijk onderzoek?

Uit wetenschappelijke onderzoeken naar de genoemde combinatie kunnen we veel informatie over de werkzaamheid en effecten halen. Zo blijkt de combi uitermate geschikt om het gebied rond de ogen te verbeteren. Bij onze praktijk weten we dat het injecteren in dit gedeelte van het gezicht nauw luistert. Dus doen we dit zo zorgvuldig mogelijk. Belotero Revive lijkt in deze aanpak te passen.

Combinatie glycerol en hyaluronzuur

 • Verbetert het gebied rond de ogen. Textuur, kleur en soepelheid zien er beter uit, en droge textuur onder de ogen vermindert. 7
 • Is sterk hydraterend en bekrachtigt de werking van hyaluronzuur 8 9 (1 studie betrof ook een filler van Merz)
 • Verhoogt de elasticiteit en maakt de huid dikker  9

Wat wij vinden

Op zich is er niets aan te merken op deze injectable. Als we dan toch kritisch willen zijn, zien we dat het product iets minder presteert ten op zichte van één bepaalde werking. Gezien de structuur van Belotero Revive (cross-linked) houdt het effect vrij lang aan. Maar als je ook nog stimulans wilt van de opperhuidcellen en fibroblasten, presteren fillers met carboxyl- en hydroxylstoffen het best. Een voorbeeld van zo’n biostimulerend filler is Radiesse, die ook cross-linked is. De Belotero filler doet het minder doet qua stimulans van fibroblasten, maar heeft wel de langere werking vanwege de structuur. 10 11

Onze conclusie dan ook is dat we Belotero Revive overwegen, omdat we denken dat deze nieuwe generatie filler iets toevoegt aan onze praktijk.

Bronnen
1 Clinical, Cosmetical and  Investigational Dermatology  doi: 10.2147/CCID.S50546
2 Novumpr.nl
3 The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology PMCID: PMC5300720 PMID: 28210392
4 Journal of Drugs in Dermatology PMID: 21283917
5 Journal of Drugs in Dermatology PMID: 18380210
6 Dermatologytimes.com
7 Dermatology Surgery doi: 10.1111/j.1524-4725.2011.02182.x.
8 Archives of Dermatological Research doi: 10.1007/s00403-013-1360-7
9 Archives of Dermatological Research October 2013, Volume 305, Issue 8, pp 673–682
10 Journal of Cosmetic Dermatology DOI: 10.1111/jocd.12024
11 Clinical Interventions in  Aging. doi: 10.2147/CIA.S74445

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen