Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Toepassingen van botox

Andere toepassingen van botox

12-07-2021

Bij botox denkt men vaak als eerste aan het behandelen van rimpeltjes. Veel mensen weten niet dat er meerdere toepassingen van het product zijn. Botox ontspant de spieren, dat maakt het geschikt om bepaalde rimpeltjes te behandelen. Het gaat dan vooral om rimpeltjes die ontstaan bij bepaalde gezichtsuitdrukkingen. Het product ontspant de spieren, waardoor deze rimpel niet meer ontstaat.

Hyperhidrosis

We weten nu dat we rimpels kunnen behandelen met botox. Maar de behandeling kent ook andere toepassingen die minder voor de hand liggen. Zo kan het product helpen tegen overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd. Het wordt gebruikt voor zowel het gezicht als bijvoorbeeld de oksels. Botox blokkeert de zenuwuiteinden van de zweetklieren. Hierdoor kunnen de zenuwen geen zweet meer produceren. De behandeling geeft ongeveer 3 maanden effect tegen overmatig zweten.

Migraine

Daarnaast kan botox en oplossing zijn voor migraine en spanningshoofdpijn. Vooral bij chronische migraine blijkt de behandeling een positief effect te hebben. Hoe vaker de migraineaanvallen voorkomen per maand, des te meer plezier je van je botox hebt. Injecties gaan via de pijnvezels die bij de hoofdpijnen betrokken zijn. Zo ervaar je minder pijn. Botuline toxine blokkeert stoffen die bij de pijnoverdracht betrokken zijn. Daardoor kunnen pijnnetwerken niet geactiveerd worden. Je ervaart verlichting en kan weer beter functioneren. Daarnaast stopt botox de migraine aanval voordat hij kan beginnen, de behandeling werkt dus preventief.

Andere klachten

Naast overmatig zweten en migraine kan botox ook nog uitkomst bieden bij klachten als:

  • Overmatige spierspanning
  • Kwijlen
  • Spierpijn, gewrichtsaandoeningen van de kaak, tandenknarsen
  • Excessief knipperen of knijpen met de ogen
  • Zenuwtics in het gezicht
  • Rinitis
  • Chronische nekpijn

Botox kan dus een behandeling zijn voor meerdere indicaties. Wanneer u benieuwd bent of en hoe het product u kan helpen, kom dan bij ons langs voor een gratis en vrijblijvend consult. Dan kan de arts u precies vertellen of deze behandeling geschikt is voor u of niet.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen