Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Naald

Alluzience, een kant en klare botox

04-01-2022

Spierontspanners, zoals Botox, moet een cosmetisch arts altijd handmatig prepareren. Mensenwerk dus.Nu hoeft dat niet meer met Alluzience

Alluzience is de eerste goedgekeurde spierontspanner bij wie dit vooraf al gedaan is. In het laboratorium. Door Galderma. Klinkt die naam je bekend in de oren? Kan goed zijn. Zij zijn namelijk de producenten van Restylane, één de bekendste fillers ter wereld. 

Voor jou betekent deze revolutionaire ontwikkeling dat rimpels verhelpen hierdoor nog veiliger wordt. In juni 2021 werd Alluzience voor de Europese markt goedgekeurd. En inmiddels is Alluzience ook in Nederland beschikbaar.

Hieronder zetten wij alle belangrijke feiten over ‘s werelds eerste kant-en-klare spierontspanner voor je op een rij. En nog iets: jij bepaalt hoe snel Praktijk voor Injectables deze in huis heeft. Stem hieronder mee!

 

Botox kan niet zomaar ingespoten worden

Misschien is dit proces je vanuit de behandelstoel al eens opgevallen: spierontspanners zoals Botox en Azzalure moet jouw cosmetisch arts altijd eerst voorbereiden.

In de praktijk gaat dit zo: de leverancier levert de stof vaak in poedervorm. Het poeder vermengt de behandelaar dan weer met een vloeistof. Meestal is dit natriumchloride. Pas daarna kan de behandeling beginnen.

Kant- en klaar is gewoon veiliger

De cosmetisch arts moet ook tijdens de voorbereiding altijd goed blijven opletten. Bijvoorbeeld dat er in de injectiespuit geen luchtbelletjes overblijven. Het is zeldzaam, maar een luchtbel die een ader binnendringt kan naar je hersenen, hart of longen reizen. Dat heet een luchtembolie en kan een beroerte, ademhalingsfalen of hartaanval veroorzaken.

Een kant-en-klare spierontspanner hoeft niet voorbereid te worden. Dit neemt dergelijke risico’s in de voorbereidingsfase weg. Hieronder leggen we uit welke voordelen jij als consument nog meer hebt, wanneer een voorbereiding niet meer nodig is.

Benieuwd hoe de voorbereiding van botuline toxine gaat? In dit korte demonstratiefilmpje zie je hoe het werkt! 

 

Het grote voordeel van een ready-to-use spierontspanner

Behalve tijdsbesparing is het grote voordeel van Alluzience nauwkeurigheid.

Je cosmetisch arts hoeft met Alluzience geen berekeningen meer te maken vooraf. Dit is met computerberekeningen namelijk al gedaan. Dit betekent automatisch betere resultaten. De verhoudingen en doseringen zijn nagenoeg perfect. Iedere keer opnieuw.

Alluzience heeft nog meer voordelen. Deze zijn niet uniek, maar wel mooi meegenomen:

-De deze spierontspanner is vrij van dierlijke en menselijke eiwitten. Minder kans op allergische reacties dus. Een aantal andere spierontspanners bevatten nog altijd lactose of het menselijk serumalbumine.

-Alluzience heeft als actief ingrediënt BoNT-A. Dit staat voor clostridium botulinum toxine type A. Men gebruikt deze veilige en goedgekeurde stof al jaren om rimpels en lijnen in het gezicht effectief aan te pakken.

 

Hoe goed is Alluzience getest?

Alluzience is in 2021 officieel goedgekeurd in Europa. Deze goedkeuring krijg je uiteraard niet zomaar. Twee grootschalige onderzoeken gingen hieraan vooraf.*

Uit deze onderzoeken blijkt allereerst dat Alluzience werkt. Aan het onderzoek deden 372 patiënten met matige tot diepe fronslijnen mee. De patiënten werden in 2 groepen verdeeld. De eerste groep bestond uit 250 personen die daadwerkelijk behandeld werden met Alluzience. De tweede groep mensen bestond uit 122 personen. Die werden behandeld met een placebo.

Het resultaat.

In de Alluzience-groep gaf 85,5% aan ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ te zijn met het resultaat: weinig tot geen fronsrimpels meer. De placebogroep was een stuk minder tevreden. Slechts 9% gaf hier aan tevreden te zijn. Deze resultaten werden een maand na de injectie gemeten.

Zes maanden later, het punt waarop spierontspanners meestal uitgewerkt zijn, werd er opnieuw gemeten. Alluzience scoorde nog altijd significant hoger dan de groep die behandeld werd met de placebo.

Tot nu toe klinkt dit positief en veelbelovend. Wij zijn echter altijd net zo benieuwd naar eventuele risico’s en nadelen. En natuurlijk zijn ook die er.

 

Hoeveel risico loop je?

Dankzij de uiterst nauwkeurige dosering van Alluzience loop je minder risico op ongewenste resultaten en bijwerkingen dan andere spierontspanners. Hoeveel dit in risico scheelt is nog niet bekend.

Verder is en blijft Alluzience gewoon een spierontspanner. Dit betekent dus ook dezelfde risico’s en bijwerkingen. Kans op allergische reacties is, zoals eerder genoemd, zeer klein omdat het middel vrij is van dierlijke en menselijke eiwitten.

Het advies luidt om Alluzience, net als bij andere spierontspanners, niet vaker dan om de drie maanden te laten injecteren.

Bijwerkingen van patiënten tijdens de onderzoeken

Slechts een klein aantal deelnemers van bovengenoemde onderzoeken ondervonden een lichte tot matige hoofdpijn op de injectieplaats. Deze was in alle gevallen goed te verhelpen. Deze bijwerking komt bij andere spierontspanners overigens net zo vaak voor.

Op zoek naar een spierontspanner met de allerlaagste kans op een allergische reactie? Kies voor Bocouture: één van de meest pure vormen van botuline toxine! Bekijk voor- en nafoto’s en lees hier meer. Of bekijk de korte video hieronder met Dokter Meulenaar:

 

Wat denk jij? Moeten we Alluzience per direct inkopen?

Inmiddels is Alluzience ook in Nederland verkrijgbaar. Onze cosmetisch artsen zijn enthousiast. Dokter Rogier Meulenaar, eigenaar en oprichter van Praktijk voor Injectables is eveneens zeer positief over deze ontwikkeling.

Maar voor we investeren in deze injectable, zijn we erg benieuwd naar jouw mening.

We leren veel van jullie feedback. En jullie stem telt voor ons net zo zwaar mee. Zo halen wij sommige injectables waar we minder enthousiaste reacties op ontvangen (tijdelijk) uit het assortiment. Ongeacht hoe goed ze in reviews scoren en hoe goed ze getest zijn. Betrouwbare merken waar jullie massaal zeer tevreden over zijn, kopen we daarentegen meer in.

We nodigen je daarom uit via Facebook of Instagram te stemmen hoe snel Alluzience in het assortiment mag komen. Hoe meer stemmen, des te sneller we deze spierontspanner aanbieden.

Like of comment Alluzience hier op onze Facebookpagina en beslis mee. Zit je meer op Insta? Dan klik je op deze link. We zijn benieuwd naar de uitslag!

 

*Bron: https://www.galderma.com/news/alluziencer-first-ready-use-bont-neuromodulator-receives-positive-decision-use-europe

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen