Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

5 belangrijkste feiten over Botox

16-09-2016

Iedereen heeft wel eens gehoord van ‘botox‘ en denkt dan gelijk aan het behandelen van rimpels. Botox staat voor botuline toxine. Binnen de groep spierverslappende medicijnen is botox het bekendste middelIn 2009 werden 4.795.357 behandelingen gedaan met dit middel. We kunnen dus stellen dat een behandeling met botox erg populair is! Ondanks dat veel mensen wel eens van botox gehoord hebben, worden feiten en fabels over het middel vaak door elkaar gehaald. Daarom brengen we vandaag 5 feiten over botox onder de aandacht.

Kraaienpootjes

Feit 1: Botox werkt voor meer dan alleen rimpels

Dit wist je vast nog niet, maar met botox kunnen onder andere halskrampen (cervicale dystonie), overmatig zweten (hyperhidrosis), een overactieve blaas en chronische migraine verholpen worden. Dit komt doordat bovenstaande problemen te maken hebben met spieren. Door botox te injecteren, ontspannen de spieren waardoor de klacht afneemt. Het effect is tijdelijk en de behandeling moet om de zoveel maanden herhaald worden om het gewenste resultaat te behouden.

Feit 2: Botox is NIET permanent

Botuline toxine (botox) voorkomt de overdracht van prikkels van zenuwen naar bepaalde spieren, bijvoorbeeld de prikkel van een frons in het voorhoofd of de kraaienpootjes onder de ogen. Botox is echter altijd uitgewerkt na 3 tot 6 maanden. De reden waardoor veel vrouwen denken of ervaren dat het langer blijft werken, wordt veroorzaakt doordat de behandelde spiertjes zichzelf aanpassen en daardoor het effect langer blijft. Wanneer je 4 maanden lang niet of nauwelijks kunt fronsen door de botox, leer je de beweging vanzelf steeds iets meer af. Het heeft dus meer te maken met gewenning dan met de duur van de werking van Botox.

Feit 3: Alleen gerenommeerde artsen mogen botox inspuiten

Laat je nooit verleiden tot het uitvoeren van een botox behandeling via Groupon of andere veilingswebsites. Botox mag alleen uitgevoerd worden door artsen met een keurmerk en die hiervoor opgeleid zijn. Gerenommeerde artsen kun je herkennen aan hun BIC-code. Het lijkt een simpele ingreep, maar zeker niet alle artsen mogen botox inspuiten. Doe dus als je research en onthoud dat wanneer een (goedkope) behandeling te mooi lijkt om waar te zijn, is dit vaak ook zo.

Behandeling met Botox

Feit 4: Botox werkt niet voor lipvergrotingen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt botox niet in de lippen gebruikt. Botox verlamd spieren, als je dit in je lippen spuit kun je je voorstellen dat eten en praten erg lastig wordt. Daarnaast is botox geen vulmiddel. Als je je vollere lippen wilt, kun je gebruik maken van verschillende soorten fillers. Vaak wordt botox ook als een filler gezien, maar dit is het dus niet.

Feit 5: Botox kan voor een emotieloze blik zorgen

Botox zou kunnen zorgen voor een uitstraling waar emotie geen deel meer van uitmaakt: dit is helaas een feit. We kunnen je geruststellen: dit heeft alles te maken met het juist inbrengen van de botox, wat aansluit op feit nummer 3. Als het niet goed wordt ingebracht of er te veel botox wordt gebruikt, kun je een emotieloze uitdrukking krijgen. Nicole Kidman stond lange tijd bekend om overmatig gebruik van botox. Nogmaals: verdiep je goed in de behandeling en kies een arts die ervoor is opgeleid.

Wil je meer weten over een behandeling met botox? Lees dan hier onze uitgebreide informatiepagina over botox.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen