Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
10 mythes over overmatig zweten

10 Mythes Over Hyperhidrosis Ontkracht – Wat U Echt Moet Weten

04-07-2024

Hyperhidrosis, of overmatig zweten, is een aandoening die veel misverstanden oproept. In deze blog ontkrachten we tien veelvoorkomende mythes en presenteren we de feiten om meer begrip te creëren voor deze aandoening en de beschikbare behandelingsopties.

Hoofdinhoud:

 1. Mythe: Alleen ongezonde mensen zweten veel
  Feit: Zweten is een natuurlijk proces dat iedereen helpt om af te koelen. Atleten en mensen die regelmatig sporten, zweten vaak meer omdat hun lichaam efficiënter is in temperatuurregulatie.
 2. Mythe: Zweten betekent dat je niet schoon bent
  Feit: Zweet zelf is geurloos en bestaat voor 99% uit water. De onaangename geur ontstaat pas wanneer zweet in contact komt met bacteriën op de huid.
 3. Mythe: Hyperhidrosis is een zeldzame aandoening
  Feit: Ongeveer 3% van de bevolking lijdt aan hyperhidrosis. Het is dus niet zo zeldzaam als vaak wordt gedacht.
 4. Mythe: Alleen je oksels kunnen overmatig zweten
  Feit: Hyperhidrosis kan verschillende delen van het lichaam treffen, waaronder de handpalmen, voetzolen, het gezicht en de rug.
 5. Mythe: Hyperhidrosis gaat vanzelf over
  Feit: Gelokaliseerde hyperhidrosis is meestal levenslang aanwezig als het niet behandeld wordt. Gegeneraliseerde hyperhidrosis kan verminderen als de onderliggende oorzaak succesvol wordt behandeld.
 6. Mythe: Overmatig zweten is altijd een symptoom van een ernstige ziekte
  Feit: Hoewel hyperhidrosis soms veroorzaakt kan worden door onderliggende aandoeningen zoals hyperthyreoïdie of diabetes, is primaire hyperhidrosis vaak zonder duidelijke oorzaak en niet gerelateerd aan ernstige ziekten.
 7. Mythe: Deodorant kan hyperhidrosis oplossen
  Feit: Deodorant maskeert alleen de geur van zweet, maar vermindert niet de hoeveelheid zweet. Voor hyperhidrosis zijn sterkere middelen zoals aluminiumchloride, botox-injecties of iontoforese vaak nodig.
 8. Mythe: Je kunt hyperhidrosis niet behandelen
  Feit: Er zijn diverse behandelingen beschikbaar voor hyperhidrosis, variërend van topische oplossingen en medicijnen tot botox-injecties en chirurgische ingrepen.
 9. Mythe: Zweten is altijd inefficiënt
  Feit: Zweten is een essentieel mechanisme voor temperatuurregulatie. Het wordt inefficiënt wanneer het overmatig is, maar dit kan vaak worden beheerd met de juiste behandeling.
 10. Mythe: Hyperhidrosis begint altijd op latere leeftijd
  Feit: Hyperhidrosis begint vaak in de puberteit of jonge volwassenheid en kan zonder behandeling jarenlang aanhouden.

Persoonlijke Getuigenis:
“Ik heb veel last gehad van hyperhidrosis, vooral tijdens mijn tienerjaren. Het was frustrerend omdat mensen vaak dachten dat het iets was dat vanzelf zou overgaan. Dankzij de behandeling bij Praktijk voor Injectables heb ik geleerd hoe ik mijn conditie effectief kan beheren. Ik voel me nu veel comfortabeler in sociale situaties.” – Anonieme Cliënt

Ervaar je overmatig zweten en zoek je naar oplossingen? Neem contact op met Praktijk voor Injectables voor een consultatie. Onze experts staan klaar om je te helpen een behandeling te vinden die bij jou past.

We hopen dat deze informatie helpt om enkele van de misverstanden over hyperhidrosis te corrigeren. Bij Praktijk voor Injectables begrijpen we de uitdagingen waarmee mensen met deze aandoening worden geconfronteerd en bieden we geavanceerde oplossingen aan. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of ondersteuning.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen