Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Afvallen met Saxenda

Saxenda voor gewichtsverlies

10-03-2022

Saxenda neemt hongergevoel weg en daardoor val je af. Zo simpel werkt het. Het is veilig en goedgekeurd. Dokter Meulenaar gebruikt Saxenda zelf ook. Hij schrijft het zelfs aan zijn moeder voor.

Natuurlijk roept een geneesmiddel dat constante trek wegneemt vragen op. Daarom beantwoordt hij 5 vragen die het meest gesteld worden over Saxenda hieronder.

Na het lezen van deze vragen weet je direct of Saxenda helemaal op je lijf geschreven is of niet.

Als je je overgewicht echt zat bent, kom dan op consult bij onze artsen. Bel hiervoor met onze klantenservice: 085 40 13 678. Ook een optie: stuur een privébericht via Instagram of Facebook. Let op: bij een Saxenda consult wordt 200 euro in rekening gebracht. 

“Dokter Meulenaar, wat is Saxenda precies? En hoe werkt het?”

“Saxenda is een goedgekeurd geneesmiddel.

Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat je je voldaan voelt nadat je voldoende gegeten hebt. Het zorgt er ook voor dat de constante trek of ‘cravings´ voor een groot gedeelte verdwijnen.

Saxenda werkt zo goed dankzij de stof liraglutide. Deze stof is vergelijkbaar met een natuurlijk hormoon in ons lichaam: de GLP-Dit hormoon zorgt voor een gezonde eetlust. Je eet hierdoor precies genoeg. Bij veel mensen met een ongezond of onregelmatig eetpatroon, is dit hormoon niet voldoende aanwezig. En dan beginnen zogenoemde ‘cravings’ de overhand te nemen.
Voldoende bewegen en gezond eten blijven een must. Saxenda maakt dit proces wél een heel stuk makkelijker voor je.”

“Waar kan ik dit middel kopen?”

“Saxenda is een geneesmiddel dat je arts je moet voorschrijven. Op enkele plekken kun je online een recept verkrijgen na het invullen van een vragenlijst.
Praktijk voor Injectables werkt niet online en ook niet met vragenlijsten. Onze artsen vinden namelijk dat afvallen met een geneesmiddel, hoe veilig ook, onder goede begeleiding hoort te gebeuren.

Bij Praktijk voor Injectables kun je Saxenda direct kopen. Dit gebeurt na een consult met één van onze ervaren artsen.

“Wat zijn uw eigen daadwerkelijke ervaringen met Saxenda? En waar kan ik echte ervaringen en reviews lezen van mensen die Saxenda uitgeprobeerd hebben?

“Ik prijs alleen iets aan waar ik echt in geloof. Een middel dat ik niet zelf gebruik wanneer ik het nodig zou hebben, komt bij ons de kliniek niet binnen.

Mijn eigen ervaring van Saxenda zijn tot nu toe zo succesvol, dat ik het mijn moeder ook heb voorgeschreven. Ik leef al aardig gezond, dus daarin heb ik niet veel hoeven veranderen. Ik heb mijn workout-programma en voedingspatroon aangehouden. Met Saxenda heb ik binnen 1,5 maand meer dan 5 kilo moeiteloos verloren. Mijn vetpercentage nam af en mijn broeken zitten een stuk ruimer. Zelf heb ik geen bijwerkingen gehad. Het enige waar ik aan moest wennen de eerste dagen was dat ik elke dag een middel toedien bij mezelf. Het beste is dat ik me sterker en heel gebalanceerd voel. De trek in met name chips en zoutjes is trouwens volledig verdwenen. De behoefte aan een gezonde salade juist helemaal niet.

Ervaringen met Saxenda laten zien dat iedereen op zijn of haar tempo afvalt. Bij ons is de ervaring dat al onze klanten tot nu toe succesvol gewicht hebben verloren. Zonder extreme diëten. En zonder extreem te moeten sporten. Wel altijd in combinatie met een goed en gezond leefpatroon dat eenvoudig vol te houden is.

De meeste mensen ervaren een gewichtsverlies van minimaal 5%.”
Bekijk hier video’s van echte gebruikers van Saxenda.

“Wordt Saxenda vergoed door mijn zorgverzekeraar?”

“Saxenda wordt, voor zover bekend, nog niet vergoed door zorgverzekeraars. Daar kan echter altijd nog verandering in komen.”

“Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Is het echt niet gevaarlijk? En welke risico’s brengt het dan wél eventueel met zich mee?”

“Saxenda is officieel goedgekeurd en veilig bevonden. Dit gebeurt niet zomaar. Wat ik mooi vind aan dit geneesmiddel is dat het de natuurlijke balans herstelt en je lichaam helpt. Niet verdoofd, zoals veel andere geneesmiddelen.

Meer informatie over de veiligheid van Saxenda én eerlijke ervaringen van Nederlandse patiënten vind je door op deze link te klikken van de Geneesmiddelen Informatiebank.

In enkele gevallen zijn er bijwerkingen. Deze komen meestal alleen in het begin voor. Dit komt in de meeste gevallen omdat het lichaam opnieuw moet wennen aan een gezond ritme. Dit kan een (licht) gevoel van misselijkheid opleveren. In weinig gevallen kan er sprake zijn van braken of diarree. Deze bijwerkingen horen echter vrij snel te stoppen.

Mensen met lichamelijke klachten zoals diabetes of problemen met de schildklier mogen Saxenda alleen gebruiken in overleg met de arts.”

“Hoeveel kost Saxenda?

“Naar aanleiding van jouw wensen stelt de arts vast hoeveel injectiespuiten nodig zijn om jouw doelen te bereiken. De totaalprijs hangt dus echt helemaal af van jouw persoonlijke wensen.

Je kunt het zo prijzig maken als je wilt, want jij bepaalt daarnaast ook hoeveel je wilt sporten en hoe gezond je wilt eten. Mijn advies is deze: bouw het allemaal rustig op. Respecteer je lichaam. Dan hou je het echt vol. Saxenda neemt onnatuurlijk hongergevoel weg en maakt dit hele proces daardoor een stuk makkelijk.

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze ervaren artsen om te bespreken wat Saxenda voor jou kan betekenen.
Bel en boek jouw consult: 085 40 13 678.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen